Idan Artikel 06.09.2011

150 talere klar til Play the Game 2011

Play the Game 2011 i Køln giver chancen for at deltage i den største konference i initiativets 14-årige historie med et rekordstort antal talere fra den internationale idrætsverden.

Skrevet af: Redaktionen

Når Play the Game den 3. oktober slår dørene op til konferencen Play the Game 2011 på det tyske sportsuniversitet i Køln, markerer det starten på en større konference end nogensinde i de år, initiativet har eksisteret. Play the Game har lanceret det endelige program for den fire dage lange konference, og deltagerne får en unik mulighed for at møde topfolk fra hele verden med stor viden inden for idrætten. Eksperter står klar til at belyse konferencens forskellige temaer. Temaer, som går tæt på bl.a. kampen mod korruption i sport, den samfundsmæssige effekt af megaevents, den fortsatte udvikling på anti-dopingområdet, udbredelse af breddeidræt samt et særligt tema om sport i Mellemøsten. Og interessen for at deltage og kvalificere debatten på konferencen er voksende fra eksperter inden for den internationale idrætspolitik. Blandt talerne kan nævnes IOC-medlem og tidligere præsident for WADA, Richard W. Pound, manager i de internationale specialforbunds paraplyorganisation Sport Accord, Ingrid Beutler, og leder af Transparency International i Schweiz, Anne Schwöbel. ”Det er afgørende tider for idrætten, og det kræver et stort engagement af offentligheden at ændre den kurs, som sporten har sat mod at destruere sig selv. Derfor er det opmuntrende for alle, der elsker idræt, at så mange internationale dagsordenssættere har valgt at komme til Play the Game og bringe debatten om grundlæggende emner nogle skridt videre,” siger Jens Sejer Andersen, international chef i Play the Game og ansvarlig for konferencen. Også en række eksterne partnere står parat til at bidrage til det omfattende program. I løbet af konferencens fire dage arrangerer organisationer som f.eks. Sport and Citizenship, Supporters Direct, International Sport and Development Centre, European Journalism Centre, Nintendo og værterne for konferencen, det tyske sportsuniversitet i Køln, workshops for deltagerne. Prisen for at høre og møde de mange talere, tage del i debatten og netværke med idrætsledere, journalister, forskere og studerende fra hele den internationale idrætsverden er 600 euro inkl. måltider og sociale arrangementer. Besøg konferencens hjemmeside.

Gratis journalistseminar

For folk med særlig interesse for journalistik og medier er der mulighed for at starte dagen før Play the Game-konference med et journalistseminar arrangeret af den landsdækkende tyske radiostation, Deutschlandfunk i Køln, den 2. oktober. 

Programmet for dagen byder bl.a. på oplæg fra absolutte toptalere fra tysk idrætspolitik og sportsmedier. Deltagere på Play the Game 2011 kan deltage gratis i konferencen. Konferencen er på tysk, men tolkes til engelsk også.