Idan Artikel 20.01.2016

52 kommuner udvalgt til projekt om fremtidige idrætsfaciliteter

Mere end halvdelen af landets kommuner deltager aktivt i projektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter’, som vil forbedre drift, ledelse og organiseringen af kommunernes idrætsfaciliteter.

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Kommuner

Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund og Idan igangsatte i 2015 forskningsprojektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter’, der skal give kommunerne bedre redskaber til velfungerende faciliteter.

Nu er 52 kommuner valgt ud, som alle har indsendt oplysninger om kommunernes idrætsanlæg. Informationer om næsten 1.800 idrætsanlæg er blevet rapporteret, og næste skridt bliver at bearbejde oplysningerne.

Blandt de kommuner, der har vist interesse for at deltage i projektet, har der været en god spredning på parametre som geografi, ejerform, størrelse og urbaniseringsgrad.

I januar vil alle landets kommuner modtage et spørgeskema omkring driften, organiseringen og ledelsen af deres idrætsfaciliteter, og efterfølgende vil de 52 rekrutterede kommuner modtage et særskilt spørgeskema.

Projektet, der løber frem til 2018, består af i alt 3 faser, som skal bidrage til optimeringen af kommunernes drift, ledelse og organisering faciliteter. Herunder vil indgå en række delprojekter omhandlende bl.a. benchmarking værktøjer, formidling og en facilitetsdatabase.

Projektet gennemføres med støtte fra Lokale og Anlægsfonden og TrygFonden.

Læs mere

 
 
Læs mere om projektet Se kort over den geografiske fordeling af de rekrutterede kommuner