Idan Artikel 08.11.2016

6-Directions: Fra tæppestykker til internationalt fitness-koncept

Iværksættervirksomheden 6-Directions vil udbrede træningsform med glidende bevægelser til alle. Store fitnesskæder i bl.a. Danmark og Tyskland har taget konceptet til sig som holdtræning.

Skrevet af: Martin Hedal

I Danmark har Fitness World netop åbnet de første 6D™ SLIDING-hold, og i Tyskland kører den store fitnesskæde Fitness First hver måned 1.000 hold igennem det danske 'slide-koncept'. Flere lande er på vej, og den danske iværksættervirksomhed bag konceptet 6-Directions har store ambitioner:

”Vi har virkelig ramt et hul i forhold til den her træningsmetode. Den har primært været brugt af eliteidrætsudøvere til genoptræning og til at træne muskler og sener på en skånsom måde, men vi har gjort den tilgængelig for alle. Vi har nogle få konkurrenter, men det er ikke noget, vi er meget nervøse for, for vi har sat barren så højt, at de skal oppe sig, hvis de skal i nærheden af det. Vi er halvandet år foran,” vurderer stifter af 6-Directions Nicolas Förderer, der selv har fitness- og elitesportsbaggrund.

6-Directions fokuserer på høj kvalitet af de sliders, man bruger til glideøvelserne, kombineret med et omfattende uddannelsesprogram og koncept med videoer, øvelsesmaterialer og sliding-eksperter tilknyttet. Enkel træningsformNogle kender måske glidetræningen som træning med tæppestykker, og i sig selv er træningsformen enkel. Det er ifølge medstifteren Kenneth Bay en stor styrke:

”Det er tilgængeligt og nemt, og konceptet er enkelt. Der er mange træningsformer, som er meget effektive, men der er få, som er så nemme at implementere på alle platforme til alle målgrupper. Det kræver bare et gulv.”

Kenneth Bay har baggrund i reklamebranchen og bl.a. stået for udviklingen af den grafiske profil bag 6-Directions. Efter to års arbejde med 6-Directions vurderer han, at det nu også økonomisk begynder at blive interessant, selvom ingen arbejder fuld tid i iværksættervirksomheden endnu:

”Vi har ikke den store investering i det her, men har brugt meget tid på at rejse rundt i hele verden og på udvikling af produkter. Sådan er det at være opstartsvirksomhed, men vi kan mærke, at nu begynder interessen at være der – den rigtige interesse.” Sæt til skoler og børnehaver6-Directions ser et stort potentiale i fitnesshold og genoptræning, men har også fokus på børns brug af slide-træning i eksempelvis børnehaven og undervisningen i skolen:

”Du kan jo printe alt på dem, og så kan du lave et klassesæt. Sådan et sæt koster det samme som én iPad. Det giver en anden vinkel på indlæringen. Vi er i gang med at finde nogen, der kan hjælpe os med at sætte det i søen,” forklarer Nicolas Förderer.

Det betyder dog ikke, at 6-Directions vil konvertere sit produkt til et stykke billigt legetøj:

”Man kan jo sagtens få lavet en slider i Kina til ingen penge, men hvis vi skal ud og være seriøse omkring det her til skoler og institutioner, så hjælper det ikke, at vi har et dårligt produkt. Det er ikke på prisen, vi skal konkurrere. Det er på kvaliteten og konceptet,” slår Kenneth Bay fast.

Mere info

 
 

Artiklen om 6-Directions er en del af Idan Forum-projektet ’Idrættens Innovatører’, der identificerer, analyserer og formidler historier om aktører, som nytænker idrætten. Læs mere om projektet.

Besøg 6-Directions på 6-directions.com