Idan Artikel 15.03.2007

Arenabyggeri skal afklares hurtigt

DIF og Bella Center presser nu på for at få afklaret, om der er investorer til en storarena i Ørestaden med plads til 15.000 tilskuere.

Skrevet af: Søren Bang

Opdateret

Bella Center og DIF har indledt et samarbejde om at finde investorer til byggeriet af landets første arena med plads til op mod 15.000 tilskuere.

Målet er hurtigt at afklare, om der er reel vilje til at investere i en københavnsk storarena, som bl.a. vil kunne være ramme om VM i herrehåndbold i 2011. Skal det mål nås, kræver det en afklaring inden for få måneder. Parkens mindre multiarena, som blev præsenteret mandag, er ikke stor nok.

”Vores klare sigte er at få hul på bylden. Der er brug for at få skub i processen. DIF's navn er i den forbindelse det værd, at alle specialforbund, som vil have mesterskaber til Danmark, bakker op om Bella Center-løsningen,” siger DIF’s kommunikationschef, Morten Mølholm Hansen til Idan.dk.

Søger investorer

 Ifølge den administrerende direktør for Bella Center, Arne Bang Mikkelsen, vil man nu rette søgelyset til tre sider: Det offentlige, fonde og private investorer. Sidstnævnte kunne f.eks. være interesserede i et navnesponsorat.

Ambitionen er at sikre en fuld forhåndsfinansiering af byggeriet, så det ikke senere skal afskrives gennem driften. Det vil betyde, at driften blot skal hvile i sig selv med Bella Center som garant, for at det bliver tilfældet.

”Et eventuelt overskud skal bruges til nye aktiviteter. Arenaen skal ikke tjene penge til andre,” siger Arne Bang Mikkelsen, der ser både Københavns Kommune og staten som naturlige partnere i projektet, selv om sidstnævnte anført af finansminister Thor Pedersen indtil videre har været afvisende over for at engagere sig direkte i idrætsbyggerier.

Til det siger Arne Bang Mikkelsen, at Danmark som et af få europæiske lande stadig mangler den store opvisningsarena, ligesom store internationale arrangementer giver staten de største afledede indtægter.

"Jeg er lidt uforstående over for, at Thor Pedersen ikke kan se det," siger han.

Han peger på, at staten og kommunen f.eks. kan bidrage til projektet ved at undlade at indkræve den afgift, der i sig selv vil udgøre over 100 millioner kroner i forbindelse med et byggeri af en storhal ved Bella Center.

Projekt til 800 millioner kroner

Lykkedes det at finde en kreds af interessenter, vil Bella Centreret sandsynligvis skulle varetage driften af et anlæg, som i ambitionsniveau og udformning kan sammenlignes med Color Line Arena i Hamburg. Dvs. en arena med plads til cirka 15.000 tilskuere og en pris, der for det danske projekts vedkommende vil ligge i omegnen af 800 millioner kroner.

En sådan arena vil kunne have rejsegilde under IOC-kongressen i 2009 for derefter at blive indviet i efteråret 2010.

”Det vil betyde, at vi vil kunne afvikle EM-finale i damehåndbold i december samme år og VM for herrer i januar 2011,” siger Arne Bang Mikkelsen om det, han kalder sit drømmescenarium.

Ingen modsætning til provinsplaner

I DIF ser Morten Mølholm Hansen ikke de københavnske planer som nogen modsætning til de mange kræfter i provinsen, som arbejder med forskellige arenaprojekter.

"Projektet ved Bella Center ændrer ikke ved, at der er brug for andre haller i Jylland. Men det er nødvenligt, at den største finalehal ligger i København. Det tror jeg også, at de internationale specialforbund vil lægge vægt på," siger han. 

Læs mere

 
 

Læs pressemeddelelsen fra Bella Center og DIF. Klik her.Se Color Line Arenas hjemmeside.