Idan Artikel 03.08.2015

Beijing får vinter-OL i 2022

Den Internationale Olympiske Komité tildelte på sin session i Kuala Lumpur værtskabet for de vinterolympiske lege i 2022 til Beijing i Kina.

Skrevet af: Ditte Toft

Med stemmerne 44 mod 40 vandt Beijing i Kina over Almaty i Kasakhstan kampen om at få værtskabet til vinter-OL i 2022.

Afgørelsen blev truffet den 31. juli under Den Internationale Olympiske Komités (IOC) 128. session, der blev afholdt i Kuala Lumpur i Malaysia. Dermed bliver Beijing den første by i historien, der har afholdt både et sommer- og vinter-OL

Særligt for valget af Beijing er klimaforholdene i forbindelse med afviklingen af legene. Beijing har i modsætning til bjergrige og vinterkolde Almaty ikke et udpræget vintersportsegnet klima med masser af sne og høje bjerge, og afholdelsen af legene i 2022 kommer derfor til at foregå på kunstig sne.

Begge kandidatbyer har mødt stor kritik fra bl.a. menneskerettighedsorganisationer pga. deres udbredte problemer med menneskerettigheder.

Valget måtte ud i en ekstra runde, da første afstemning blev suspenderet pga. problemer med det elektroniske stemmesystem, der for første gang blev gennemført på tablets fra den olympiske hovedsponsor Samsung. Efterfølgende blev afstemningen gennemført på papir.

De vinterolympiske ungdomslege blev tildelt Lausanne i Schweiz, som vandt værtskabet over Brasov i Rumænien.  

Læs mere

 
 

Læs IOC's pressemeddelelse om tildelingen af vinter-OL 2022Læs IOC’s pressemeddelelse om tildelingen af de vinterolympiske ungdomslege 2020