Idan Artikel 20.05.2016

Bookanaut: Bookingplatform vil forbedre sundheden

Ny platform inden for motion og sundhed har som erklæret mål at gøre danskerne sundere. Det skal være nemt for personlige trænere og behandlere at blive set på nettet og lettere at booke en tid.

Skrevet af: Martin Hedal

Det startede med en storslået plan om at skabe sportens svar på Airbnb, men efter adskillige møder med interessenter fra idræts- og it-verdenen ændrede manden bag den netop lancerede onlineplatform Bookanaut, Jakob Boman, fokus og udviklede en bookingplatform:

"Sportens Airbnb bliver først rigtig interessant, når det bliver en volumenforretning, men det er det ikke fra dag et. Du er røven af fjerde division, når du starter. Med Bookanaut skaber vi værdi fra start ved at hjælpe folk, give inspirerende indhold og være en form for digital forretningspartner," forklarer han.

Bookanaut henvender sig i første omgang til personlige trænere og behandlere som fysioterapeuter og massører. På sigt åbner Bookanaut også for holdbooking til eksempelvis yoga, og målet er helt åbenlyst at gøre danskerne sundere:

"Vi skulle gerne få et sundere samfund. Hvis vi ikke får det, så har Bookanaut ikke skabt værdi. Hele formålet er at samle en industri og gøre den mere tilgængelig for befolkningen," siger Jakob Boman.  Digitale kompetencer i højsædet Jakob Boman har en fortid i det digitale bureau Wemind og en solid indsigt i tendenserne og virkemidlerne på nettet. Han er ikke i tvivl om, at han med Bookanaut kan gøre en stor forskel for en personlig træner eller behandler på nettet:

"Der er et behov i markedet. Slutbrugerne har svært ved at finde rundt i markedet, og behandlere og personlige trænere har svært ved at finde ud af, hvordan de skal positionere sig. Du skal sænke barren for en dygtig behandler eller personlig træner, der drømmer om at blive selvstændig, men som ikke forstår online markedsføring. Mange bruger Facebook, men Facebook er kun godt i forhold til folk, du allerede kender. Google er jo modstykket til det, hvor du kan få langt flere folk ind."

Bookanaut er bygget op med et målrettet fokus på søgemaskineoptimering, så trænere og behandlere kommer til at ligge højt og relevant i Google - og dermed bliver synlige for omverdenen. Derudover er det målet, at Bookanaut i sig selv bliver en overskuelig markedsplads for sundheds- og træningstilbud med inspirerende how-to-videoer, artikler og andet relevant indhold. Tag det første skridt Bookanauts overordnede budskab er, at det skal være lettere at "tage det første skridt". Det gælder for træneren eller behandleren, der gerne vil være mere synlig, og det gælder for enkeltpersonen, der leder efter et godt sted at komme i gang med en sundere livsstil. "Det handler om selvledelse - at tage det første skridt. Hvorfor gør man ikke altid de ting, man gerne vil? Det er der, jeg gerne vil hjælpe både slutbrugeren og de partnere, der kommer på, med digitale værktøjer," forklarer Jakob Boman.

Bookanaut er i udgangspunktet gratis at bruge, men på sigt med mulighed for tilkøb af forskellige digitalt relevante pakker for de personlige trænere og behandlere, der opretter sig.

Mere info

 
 

Artiklen om Bookanaut er en del af Idan Forum-projektet ’Idrættens Innovatører’, der identificerer, analyserer og formidler historier om aktører, som nytænker idrætten. Læs mere om projektet.

Jakob Boman har startet Bookanaut sammen med Lasse Lundberg Andreasen og Morning Train

Besøg Bookanaut.com