Idan Artikel 23.03.2012

Breddeidrætskommuner deler ud

Kulturminister Uffe Elbæk og syv borgmestre deler ud af erfaringer fra de syv Breddeidrætskommuner på en konference i Ordrup Idrætshal den 11. juni 2012.

Skrevet af: Redaktionen

Som udløber af Breddeidrætsudvalgets rapport udpegede Kulturministeriet i samarbejde med Nordea-fonden i 2010 syv breddeidrætskommuner, der i de forgangne år har arbejdet med en lang række konkrete projekter med henblik på at styrke breddeidrætten i kommunerne. Projektet er løbende blevet fulgt og evalueret af konsulentfirmaerne TSE Consulting og DAMVAD, og den 11. juni 2012 afsluttes projektet med en breddeidrætskonference i Ordrup Idrætshal i Gentofte Kommune. Konferencen vil have deltagelse af kulturminister Uffe Elbæk samt borgmestre fra de syv breddeidrætskommuner. Den har til formål dels at videregive erfaringerne fra projekterne og at sætte fokus på, hvordan dansk breddeidræt yderligere kan styrkes. Nogle spørgsmål, som vil blive berørt på konferencen, er:

  • Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt?
  • Hvad er de afgørende parametre for at lykkes med nye breddeidrætstiltag?
  • Hvordan styrkes dansk breddeidræt i en 'krisetid'?

Konferencen giver også mulighed for at se nærmere på Ordruphallen og Ordrup Bibliotek. Denne hybrid mellem et bibliotek, en idrætshal og et auditorium blev åbnet i august 2008 og indbyder til en høj grad af interaktion mellem de forskellige brugere på tværs af funktionerne. Arkitekt bag Ordruphallen og Ordrup Bibliotek er bl.a. Søren Robert Lund, som også har tegnet ARKEN Museum for Moderne Kunst. Konferencen indeholder undervejs muligheden for at debattere breddeidrætten med kulturminister Uffe Elbæk og borgmestre fra de syv kommuner.