Idan Artikel 01.12.2006

Brian Mikkelsen skifter stol i WADA

Kulturminister Brian Mikkelsen er blevet valgt som Europas repræsentant i WADAs forretningsudvalg. Samtidig fratræder han næstformandsposten.

Skrevet af: Søren Bang

På mandagens bestyrelsesmøde i WADA blev kulturminister Brian Mikkelsen valgt som Europas repræsentant i det internationale antidopingagenturs forretningsudvalg. Samtidig fratræder han posten som vicepræsident for organisationen efter eget ønske.

Som afløser valgte bestyrelsen den franske minister Jean-François Lamour. Samtidig blev det besluttet, at den næste præsident for WADA skal være en repræsentant for regeringerne.

Debat om hårdere straffe

 På mødet i Montreal diskuterede man det første udkast til et nyt WADA-kodeks, der skal ændres i forbindelse med WADAs konference i Madrid om et år. Et af de elementer, der diskuteres er, om man skal gøre det muligt at give strengere straffe end to år for første overtrædelse af antidopingreglerne.

WADAs bestyrelse lagde sig ikke fast på en holdning til det spørgsmål. I stedet følger to konsultationsrunder, inden man står klar med et nyt kodeks, der kan træde i kraft i 2008. 

”Det kommende WADA-kodeks vil give en række nye bud på, hvordan man kan forbedre antidopingarbejdet. Det er endnu for tidligt at sige præcis, hvilke ændringer der kommer i det nye kodeks, men det ser ud, som om der er interesse for en mere fleksibel sanktionsudmåling, end den vi har nu – det er en proces, vi følger meget tæt,” siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

27 lande bag konvention

 I Montreal kom det desuden frem, at 27 lande nu har ratificeret Unescos konvention mod doping, der giver regeringerne et mere solidt juridisk fundament for at tilslutte sig WADA's antidopingkodeks og det internationale antidopingarbejde.

Dermed mangler blot tre yderligere lande at tilslutte sig konventionen, før den træder i kraft og dermed er bindende for de lande, som har ratificeret.