Idan Artikel 23.05.2014

Danmark bliver vært ved VM i ishockey i 2018

København og Herning lægger is til, når en af de hidtil største idrætsevents på dansk jord, VM i ishockey, finder sted i 2018. Letland og Danmarks bud var de eneste tilbage i ansøgerfeltet på ishockeyforbundets verdenskongres i Minsk.

Skrevet af: Ditte Toft

Med en stemmefordeling på 95 stemmer til Danmark og 12 til Letland vandt det danske bud sikkert værtskabet til VM i ishockey i 2018 på det internationale ishockeyforbunds verdenskongres afholdt i forbindelse med VM i Minsk i Hviderusland.

Jyske Bank Boxen i Herning og den kommende Royal Arena i København kommer til at afvikle VM-turneringens i alt 64 kampe, der bliver en af de største idrætsevents afholdt på dansk grund, selvom 2018-udgaven ligger i forlængelse af vinter-OL samme år.

I buddelegationen, der præsenterede det danske bud på kongressen i Minsk, er der stor glæde oven på tildelingen af VM:

”Det er svært at få armene ned. Dette er en historisk dag for dansk ishockey, og med tanke på det arbejde, der er lagt i at få dette VM til Danmark, tør jeg godt sige, at det heller aldrig bliver overgået. Efter 12 år i A-gruppen er det nu vores tur til at afholde VM, og sammen med Sport Event Denmark og værtsbyerne Herning og København kan vi nu trække i arbejdstøjet,” siger formand for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen.

Med VM-afholdelsen følger også det internationale ishockeyforbunds verdenskongres, der som i Minsk bliver afholdt i København under turneringen.