Idan Artikel 20.03.2014

Danmark får en forskningsgruppe i sportsret

Aarhus Universitet etablerer en ny forskningsenhed inden for idrætsjura. Sports Law Research Unit skal udfylde behovet for specialiseret viden om sportsret i en tid, hvor sporten både har stor national og international betydning.

Skrevet af: Ditte Toft

Med oprettelsen af Sports Law Research Unit på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet har Norden fået sin første forskningsenhed specialiseret i idrætsjura.

Den store indflydelse, sporten har økonomisk, socialt, kulturelt og politisk, giver et behov for også at have specialiseret fokus på idrætsjuraen, mener professor Jens Evald, der står bag den nye forskningsgruppe.

”Sportens særlige kendetegn og fortsat stigende betydning i verden gør det nødvendigt at samle de juridiske kræfter. Sporten berører alle tænkelige juridiske områder lige fra folkeret, EU-ret, foreningsret til kontraktret, medieret osv., men samtidig afviger sportsretten flere steder fra samfundets almindelige regler. For eksempel bryder transfersystemet med reglerne om arbejdets fri bevægelighed, fordi spillere kun kan skifte klub i transfervinduet,” siger Jens Evald i en artikel på den nye forskningsgruppens hjemmeside.

Mange andre lande har allerede særlige forskningsenheder specialiseret i idrætsjura, og nu får Norden også en specialiseret enhed. Foreløbig er 18 jurister med hver deres specialer tilknyttet Sports Law Research Unit, som ud over at forske i idrætsjura også har til hensigt løbende at kommentere på relevante juridiske afgørelser og problemstillinger inden for sportsretten.

Læs mere om forskningsenheden Sports Law Research Unit

 
 
Læs Aarhus Universitets artikel om Sports Law Research Unit