Idan Artikel 14.09.2023

Danske journalister opfordres til at deltage i næste års Play the Game konference


I februar 2024 åbner Play the Game dørene til sin 13. internationale konference i Trondheim i Norge og opfordrer derfor danske journalister til at deltage og dele deres historier, viden og erfaringer som en del af konferencens åbne, faktabaserede og konstruktive debatter om en lang række aktuelle emner i international idrætspolitik.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Play the Game 2024

Undersøgende journalister har ikke bare spillet en afgørende rolle i at afdække problemer og drive forandringer i national og international idræt, men de har også været en central del af Play the Games DNA, siden initiativet blev grundlagt som en konference i regi af DGI i 1997.

Fra begyndelsen har Play the Games konferencer været et sted, hvor journalister har delt deres historier og udvidet deres netværk, og den funktion vil Play the Game gerne fastholde også fremadrettet:

”Det er vigtigt for os, at vores konference fortsat er et mødested for journalister. Vi vil derfor gerne give dem muligheden for at præsentere deres arbejde, få friske perspektiver på aktuelle idrætspolitiske debatter og netværke med andre journalister fra hele verden,” siger Stanis Elsborg, som er senioranalytiker og konferenceansvarlig i Play the Game.

Derfor opfordrer Play the Game danske journalister til at bidrage til konferencen ved at præsentere deres arbejde om idrætspolitiske emner på konferencen.

”Gennem årene har danske journalister bidraget med væsentlige historier med fokus på skyggesiderne i international idræt. Flere af dem har givet international genklang, og vi har selv haft fornøjelsen af at få dem genfortalt i vores podcastserie ’Journalistik i sportens skygge’. I Danmark er der mange dygtige journalister, og de vil være et yderst positivt indspark på konferencen, hvor der vil blive fokuseret på flere facetter af sportsjournalistik,” fortæller Stanis Elsborg.

Alle emner er velkomne, men Play the Game er særligt interesserede i oplæg, der kan bidrage til et af hovedtemaerne på konferencen:

  • Autocracy vs. democracy: Which side is sport playing for?
  • Clearing sport: Countering crime, protecting integrity
  • Can sport be sustainable? The impact on climate and the environment
  • Sports journalism: A watchdog for society or a pet for showbiz?
  • Abuse and agony: How can sports organisations effectively safeguard athletes?
  • Pursuing diversity: How to make up for power imbalances in sport?
  • In the wake of scandal: What is the future of anti-doping?

Udover at give plads til væsentlige journalistiske historier vil konferencen også facilitere en række workshops, hvor journalister kan dele deres inspiration og erfaringer.

”Konferencen vil også udforske måder at styrke og finansiere dybdegående journalistik om idrætspolitiske emner og anerkende journalistikkens afgørende rolle i at holde magthavere ansvarlige,” siger Stanis Elsborg.

Andre sessioner vil se nærmere på mediernes rolle i at håndtere nogle af de vigtigste diskussioner i det nuværende idrætspolitiske landskab som for eksempel den voksende indflydelse fra mellemøstlige stater i international sport.

Indsend din idé

Journalister som ønsker at bidrage til Play the Game 2024 skal indsende en beskrivelse af deres foreslåede præsentation gennem Play the Games ansøgningssystem.

Fristen for at indsende forslag til præsentationer er 15. oktober 2023, og ansøgere vil få besked om godkendelse senest 1. november 2023.

Læs mere om konferencen her