Idan Artikel 04.05.2010

DBU sætter medlemsrekord

Fodbolden under DBU fortsætter sin medlemsfremgang blandt især de yngste. DBU har nu rundet 321.000 medlemmer.

Skrevet af: Søren Bang

Fodbolden under DBU nyder igen i år godt af en markant medlemsfremgang og cementerer dermed sin position som den klart største idrætsgren under Danmarks Idræts-Forbund. Ifølge den seneste medlemsstatistik, som DBU offentliggjorde mandag, har boldspilunionen nu 321.222 organiserede medlemmer fordelt på 1.618 klubber. Det er en fremgang på lidt over 7.500 medlemmer sammenlignet med 2009, hvor unionen nåede 313.674 medlemmer.Det er især de yngste drenge og piger under 13 år, som sikrer DBU fremgangen. Antallet af drenge i aldersgruppen 0-12 år er vokset med cirka 3.700 medlemmer, mens der er kommet cirka 1.600 flere piger til. Væksten er sket på trods af et svagt faldende børnetal i befolkningen generelt.

Ny børnestrategi

DBU peger selv på, at forbundet og klubbernes ændrede syn på børne- og ungdomsarbejdet har medvirket til medlemsfremgangen. 

”Jeg tror, at netop vores strategi med blandt andet flere boldberøringer og færre spillere på banen betyder meget for børnene – de synes, det er sjovere, og derfor har de også mere lyst til at fortsætte med at spille fodbold,” siger leder af DBU Børn og Ungdom Steen Jørgensen i en pressemeddelelse. Her glæder DBU sig samtidig over, at der også har været en mindre medlemsfremgang blandt teenagerne til og med 18 år. Det er ellers en gruppe, som det traditionelt set er svært at fastholde i såvel fodbolden som den øvrige idræt. De 321.000 medlemmer er ny rekord for DBU. Set over en længere årrække er det især kvindernes talstærke entré i sporten, som har været med til at hæve medlemstallet. Mens under 37.000 kvinder spillede fodbold for 20 år siden, er tallet i dag oppe på 66.671. Heraf er næsten halvdelen piger under 13 år.