Idan Artikel 30.09.2008

Debat om kommunal idrætspolitik

Ballerup Kommune er vært for en konference, der skal diskutere kommunale idrætspolitiske satsningsområder som sundhed, faciliteter og idrætsevents.

Skrevet af: Søren Bang

Kommunernes større satsninger på bl.a. forebyggende sundhedsarbejde, events og nye faciliteter står i centrum, når Ballerup Kommune inviterer til en heldageskonference med titlen ’Kommunerne og idrætspolitikken’ den 28. oktober. Konferencens mål er at skabe større klarhed om, hvordan sådanne idrætspolitiske områder kan spille bedst muligt sammen i kommunerne. Fokus vil bl.a. være på kommunernes investeringer i idrætsfaciliteter og events samt den økonomiske og sociale effekt heraf.

Bredt felt af oplægsholdere

Blandt oplægsholderne er Anders Hede, forskningschef i TrygFonden, som vil fremlægge en analyse af danskernes holdninger til forebyggelse, og seniorforsker Bjarne Madsen fra Center for Regional og Turismeforskning, som vil komme med bud på, hvordan kommunerne kan få overblik over deres lokale sportsøkonomier og deres betydning. 

Herudover er der oplæg fra Sport Event Denmark, Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet, ligesom formanden for DGI, Søren Møller, og næstformand i DIF Preben Staun deltager. Konferencen afholdes i Ballerup Super Arena tirsdag den 28. oktober fra kl. 8.45-16.30. De primære målgrupper er kommuner og idrætsorganisationer.