Idan Artikel 15.11.2006

Den ultimative værtsby

En engelsk rapport sætter australske Melbourne øverst på listen over verdens bedste værtsbyer for store internationale sportsevents.

Skrevet af: Søren Bang

Melbourne er den ’ultimative sportsby’, når det handler om at afholde store internationale events, vurderer analyse- og konsulentfirmaet ArkSports Limited med base i London.

Herefter følger Paris, Sydney og Berlin, mens OL-værtsbyen for 2012, London, indtager femtepladsen på listen, der omfatter i alt 20 byer.

ArkSports' undersøgelse bygger bl.a. på antallet af afholdte og planlagte events, infrastrukturen, byernes faciliteter, klimaet, befolkningens sportsinteresse og den offentlige opbakning. Desuden har firmaet inddraget resultaterne fra en rundspørge blandt brancheledere om deres syn på verdens førende værtsbyer.

Melbourne lagde faciliteter til Commonwealth Games tidligere i år, men kan også skrive verdensmesterskaberne i bl.a. gymnastik og svømning på cv’et. Desuden er Australiens næststørste by efter Sydney hjemsted for flere store årlige begivenheder som bl.a. Formel 1 og de åbne australske mesterskaber i tennis.