Idan Artikel 01.10.2015

Detaljeret program og 150 talere er klar til Play the Game 2015

Se det fulde program med eksperter, whistleblowere og idrætspolitiskere, der på Play the Game-konferencen vil bidrage med oplæg og deltage i debatter om korruption, doping, matchfixing, idrætsdeltagelse og mange andre brændende emner i international idræt.

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 16. oktober 2015

Det detaljerede program ligger nu klar for Play the Game 2015-konferencen, og skulle nogen tro, at det hele kommer til at handle om FIFA, tager de fejl.

Fra kulturminister Bertel Haarder og præsident for parlamentarikerne i Europarådet Anne Brasseur åbner konferencen til de afsluttende debatter tre dage senere med fokus på UNESCO’s nye charter om sport og fysisk aktivitet, tilbyder Play the Game 2015 en bred vifte af temaer, hvor førende internationale eksperter og politikere vil udveksle viden og krydse klinger.

Breddeidrætsaktører, højtrangerende ledere fra idrættens verden, førende undersøgende journalister, akademikere fra alle hjørner af verden samt topledere fra EU, Europarådet, UNESCO og andre offentlige institutioner… Alle samles de på Play the Game 2015 for at belyse de udfordringer, som idrætten står overfor, og vil forsøge at finde løsninger på problemerne.

Du kan møde personer med vidt forskellige professioner. Fra Jean-Claude Mbvoumin, der har grundlagt Foot Solidaire, en NGO, som hjælper unge afrikanske fodboldspillere, der er ofre for skruppelløs udnyttelse, til canadiske Richard W. Pound, der er det længst siddende IOC-medlem og en af de skarpeste kritikere af sine idrætspolitiske fæller.

En anden canadier, Bob Munro, har brugt over halvdelen af sit liv i Kenya, hvor han bekæmper korruption i fodbold og inspirerer tusinder af unge indbyggere i slumkvartererne til at tage ansvar for deres lokalsamfund gennem involvering i idræt.

Sarah Lewis, direktør i Det Internationale Skiforbund, er dybt involveret i den udfordring, det er at skabe bæredygtige topevents, som medforfatter på IOC’s Agenda 2020-reformpakke. På Play the Game 2015 vil hun forklare reformplanerne over for skeptikere som blandt andre tæller den internationalt anerkendte sportsøkonom professor Andrew Zimbalist fra USA. Og begge vil blive udfordret fra den idrætspolitiske sidelinje af Hans Bruyninckx, der er leder af Det Europæiske Miljøagentur og en ivrig observatør på området for idrætspolitik. 

Donati vender tilbage til Play the Game

Efter seks års fravær, hvor hans fokus har været på den internationale kokainhandel, vender den italienske dopingbekæmper Sandro Donati tilbage til den internationale dopingdebat med et krav om større ærlighed på antidopingområdet. Han bliver suppleret af den tyske undersøgende journalist Hajo Seppelt, der står bag et af de seneste års mest kontroversielle tv-programmer på sportsområdet, som anklager det internationale atletikforbund, IAAF, det internationale antidopingagentur, WADA, og russisk atletik for at forsømme og ligefrem dække over korruption i kampen mod doping.

Og som så ofte før er WADA klar til at møde sine kritikere og vil blive repræsenteret af Frédéric Donzé, WADA’s direktør for internationale forhold. Fra dansk side vil Anti Doping Danmark vise, hvordan adskillige års undersøgelser har ført til en banebrydende rapport om, hvordan doping i dansk og international cykelsport er organiseret og kan bekæmpes.

Men FIFA? Selvfølgelig glemmer Play the Game ikke den organisation, hvis internationale korruption konferencen har udstillet på hver konference siden år 2000 takket være dygtige undersøgende journalister og whistleblowere.

Tidligere vicegeneralsekretær og kandidat til FIFA-præsidentposten i år, Jérôme Champagne, diskuterer fremtiden for FIFA med aktivister som Bonita Mersiades og Jaimie Fuller. Play the Game håber fortsat, at repræsentanter fra FIFA vil deltage i debatten, som det skete for første gang i 2013. 

Sports governance-rapport offentliggøres

Sidst, men ikke mindst glæder Play the Game sig over at kunne præsentere resultaterne af tre års samarbejde med seks europæiske universiteter i form af rapporten ’Sports Governance Observer’, der er den første samlede analyse af ledelsen og forvaltningen i alle 35 internationale olympiske specialforbund.

Rapporten og andre forsøg på at forbedre ledelse og forvaltning bliver diskuteret af erfarne idrætsledere som Pâquerette Girard-Zappelli, chef for Ethics and Compliance i IOC, og Wilhelm Rauch, leder for den juridiske afdeling i det schweiziske sportsministerium.

Du kan stadig nå at tilmelde dig konferencen og bidrage til debatten på hele konferencen eller blot nogle af dagene.

At nævne konkrete navne udelader også mange andre spændende navne, og der er et utal af kompetente og stærke personer på programmet, samt mange interessante organisationer at møde. Læs mere om dem på hjemmesiden og se oversigten over alle talere og det samlede program.

Læs mere om Play the Game 2015

 
 
Konferencen finder sted den 25.-29. oktober på Marselis Hotel i Aarhus.