Idan Artikel 02.04.2007

DFIF ønsker sunde arbejdspladser

Dansk Firmaidrætsforbund tilbyder nu offentlige og private virksomheder at blive sundhedscertificeret.

Skrevet af: Søren Bang

Virksomheder, der gør en særlig sundhedsindsats i forhold til kost, rygning, alkohol, motion og stress, kan nu blive sundhedscertificeret gennem Dansk Firmaidrætsforbund, DFIF.

Målet er at skabe sundere arbejdspladser og samtidig give virksomhederne mulighed for at opbygge et godt image på området. Samtidig får virksomhederne mulighed for at deltage i en årlig konkurrence om at være Danmarks sundeste arbejdsplads.

Vejledning og handlingsplan

 Med certificeringen følger rådgivning fra en sundhedskonsulent under DFIF, der bl.a. vil give anbefalinger om udformning af sundhedsstrategier, sundhedsbudgetter og handlingsplaner.

Samtidig skal virksomheden dokumentere et struktureret, strategisk sundhedsfremmende arbejde, der løbende skal evalueres med henblik på varige forbedringer. Desuden skal der på arbejdspladsen nedsættes et udvalg med repræsentanter for ledelse og medarbejdere.

Certificeringen finder sted 4-12 måneder efter forløbets start og gælder i to år. Prisen for selve certificeringen er 47.000 kroner. Både offentlige og private arbejdspladser kan på den måde få et sundhedsstempel.