Idan Artikel 29.05.2007

DGI-selskab vil drive haller

Med DGI-huse og haller har DGI i samarbejde med DGI-byen etableret en ny selvejende institution, der skal sikre flere tidssvarende idrætsfaciliteter.

Skrevet af: Søren Bang

Moderne velholdte idrætsfaciliteter, hvor det både er muligt at møde traditionel foreningsidræt og mere fleksible og sundhedsprægede idrætstilbud, er en forudsætning for, at foreningslivet kan udvikle sig. Det er filosofien bag oprettelsen af en ny selvejende institution, DGI-huse & haller, der skal rådgive kommuner og foreninger om, hvordan eksisterende eller nye haller og anlæg kan indrettes, så de passer til et idrætsbillede, hvor forventningerne om fleksibilitet og indbydende omgivelser er stigende. Den nye institution vil samtidig tilbyde at stå for projektstyring og drift af de anlæg, man indgår et samarbejde med. Bag den selvejende institution med selskabslignede træk står DGI-byen og DGI. Sidstnævnte har skudt tre millioner kroner ind som startkapital. ”Faren for idrætsforeningerne er at faciliteterne bliver ligesom Banedanmarks skinner – nedslidte og utidssvarende. Og ingen gjorde noget ved det i lang tid. Vi vil vise en anden vej,” begrunder DGI’s formand, Søren Møller, satsningen på dgi.dk.

Tre projekter på vej

Han indtager samtidig formandsposten i den nye institution, som omfatter DGI-byen i København og DGI-huset i Århus. Dertil kommer planer om at etablere nye DGI-huse i Aalborg og Svendborg samt et kommunalt vandkulturhus i Herning til 130 millioner kroner. I det sidstnævnte projekt forhandler kommunen med DGI om drift af huset. 

Den nye direktør, Christian Duus, forventer, at satsningen på de nye huse også vil være til gavn for foreningerne. ”Ved at lade idrætsforeninger og individuelle udøvere mødes i faciliteterne giver det bedre grobund for dem begge – det handler også om fremtidens medlemmer i foreningerne,« siger han.