Idan Artikel 26.10.2007

DGI skal vedtage nye mål

En bedre adgang til at dyrke idræt er blandt DGI’s mål i Strategi 2012. Strategiens overordnede mål og indsatsområder skal til afstemning på DGI årsmøde den 3. november.

Skrevet af: Søren Bang

DGI’s overordnede prioriteringer og målsætninger kommer til debat på organisationens årsmøde den 3. november i København. Efter en længere høringsperiode sætter DGI’s hovedbestyrelsen sit forslag til overordnede mål og indsatsområder frem mod år 2012 til afstemning. I forslaget opstiller DGI syv overordnede mål:

  • At flere dyrker idræt 
  • At flere dyrker idræt i en idrætsforening 
  • At idrætsforeningerne med udgangspunkt i menneskers behov og vilkår i hverdagen udvikler aktive fællesskaber 
  • At flere involverer sig i det frivillige arbejde i idrætsforeningerne 
  • At der udvikles flere åbne og fleksible idrætsfaciliteter 
  • At flere kender og tager del i DGI’s aktiviteter 
  • At DGI sætter et markant præg på den idrætspolitiske udvikling

Derudover opstiller forslaget otte indsatsområder for organisationen. Det drejer sig bl.a. om idræts- og aktivitetsudvikling, foreningsudvikling, rekruttering af frivillige og partnerskaber med kommuner om bl.a. faciliteter og sundhed. Efter planen skal de opstillede indsatsområder konkretiseres i løbet af det kommende år. Først i 2008 vedtager årsmødet derfor den endelige og detaljerede strategi mod 2012.

Mere fokus på sundhed og fleksible idrætstilbud

Netop sundhedsaspektet har fået en mere central placering i de senere år gennem DGI’s indsats på bl.a. fitnessområdet, hvilket også kommer til udtryk i organisationens formålsparagraf fra 2004, hvor man sidestiller sundhed med udfordringer og fællesskab som DGI’s grundlæggende idrætslige værdier. 

Med de nye overordnede målsætninger betoner DGI også de fleksible idrætstilbud. DGI ønsker således flere åbne og fleksible idrætsfaciliteter, ligesom man generelt vil fremme idrætsdeltagelsen, uanset om det sker i foreningsregi eller ej.