Idan Artikel 05.12.2016

DIF åbner digitalt idrætshistorisk museum

For at give danskerne indblik i en del af dansk idræts kulturarv har DIF lanceret en ny hjemmeside med adgang til et digitalt idrætshistorisk museum.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Den olympiske fakkel fra 1952, Christian IV’s fægtebog og banecykelrytteren Niels Fredborgs OL-cykel er blot et udsnit af det, der er mulighed for at opleve på DIF’s nye online idrætshistoriske museum.

Det virtuelle museum præsenterer en stor samling af genstande, film, fotos, bøger og arkivalier, som DIF’s museum og idrætsbibliotek råder over.

Man kan opleve et kort oprids af de vigtigste begivenheder i både idrættens historie i Danmark, men også i DIF’s historie. Hver måned præsenterer museet desuden en ny fortælling fra idrætshistoriens gemmer.

Der er også mulighed for at gå på opdagelse i historien bag de Olympiske Lege og få indblik i en lang række gamle film, omkring 150.000 fotos og omkring 5.000 genstande, som består af alt lige fra idrætsrekvisitter og beklædningsgenstande til præmier og pokaler.

Det er visionen at etablere et rigtig idrætsmuseum på sigt. Museets idrætshistoriske samling er frit tilgængelig for alle med interesse. 

Læs mere

 
 
Besøg det digitale museum her