Idan Artikel 24.10.2016

DIF sætter spot på den aktive skole

Den 22. november inviterer DIF til skolekonference for at formidle kommuners erfaringer med at give børn og unge en mere aktiv skoledag og involvere foreninger, specialforbund og andre aktører.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

DIF står den 22. november i spidsen for konferencen ’Aktive skole’, hvor samarbejde mellem kommuner, skoler og foreninger om at leve op til folkeskolereformens krav om at skabe mere bevægelse blandt børn og unge er i fokus.

De sidste to år har DIF i samarbejde med Svendborg, Slagelse, Hedensted, Aalborg, Hillerød og Helsingør Kommune arbejdet for fremme en aktiv skoledag, og ved konferencen deler de seks kommuner ud af deres forskellige erfaringer med at gøre skoledagen mere aktiv, involvere foreningslivet og sikre et bredt samarbejde på tværs af forvaltninger og institutioner i kommunen.

Ud over erfaringer fra kommuner byder dagen også på oplæg om modernisering af skolens fysiske faciliteter, skolekoncepter blandt specialforbund samt kompetenceløft til foreninger og lærere.

Det landsdækkende og innovative projekt ’SMARTsport’ præsenterer bl.a. eksempler på digitale løsninger til at hjælpe bevægelse i skolen på vej, og Lokale og Anlægsfonden, Realdania og DIF deler ud af deres erfaringer med at modernisere de fysiske rammer på skolerne for at skabe bedre mulighed for fysisk aktivitet.

Man kan også få indblik i, hvordan flere specialforbund har tilpasset deres idrætter til folkeskolen og uddannet deres foreninger til et bedre samarbejde med folkeskolerne og høre om Dansk Skoleidræt, VIA UC, DGI og DIF’s fælles initiativ om at løfte kompetencer blandt skoler og foreninger.

Professor ved Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, Peter Krustrup, vil desuden give indblik i den sidste nye viden om effekterne af bevægelse i skolen, og hvordan man får størst mulig gavn af fysisk aktivitet blandt børn og unge.

Deltagelse i konferencen er gratis, men der er begrænset deltagerantal på 120. Konferencen foregår fra 10-16 i Idrættens Hus i Brøndby.

Læs mere

 
 
Se program og mere om konferencen herLæs mere om projektet 'Aktiv skole'