Idan Artikel 01.11.2006

Doping og pressens rolle til debat

Sportspressens håndtering af bl.a. cykelsportens dopingskandaler er til debat, når Center for Idræt på Århus Universitet inviterer til eftermiddagsseminar.

Skrevet af: Redaktionen

Bærer pressen et medansvar for, at flere store idrætsgrene anført af cykelsporten stadig har meget store problemer med doping? Og er sportspressen overhovedet i stand til at både at levere begejstrede reportager og kritisk journalistik?

Det er nogle af de spørgsmål, som seminaret ’Pressen og doping’ berører den 16. november i Århus. Arrangementet følger dermed op på et tidligere seminar med samme titel, som blev afholdt efter dopingskandalen ved Tour de France i 1998.

Opfølgning på tidligere seminar

 Fra pressen deltager journalist Steen Ankerdal som oplægsholder sammen med DR’s sportschef, Olav Skaaning Andersen, sportsredaktør Rasmus Bech, Politiken, og redaktionschef på TV2-sporten, John Jäger. Dertil kommer Anti Doping Danmarks formand, Jens Evald, samt professor Verner Møller fra det arrangerende Center for Idræt på Århus Universitet.

Seminaret afholdes torsdag den 16. november fra klokken 13-17 i Søauditorierne, Auditorium 2, bygning 1253, Wilhelm Meyers Allé, Universitetsparken i Århus.

Deltagelse er gratis. Dog skal forhåndstilmelding ske til Jonas Havelund senest den 9. november, jhavelund@idraet.au.dk.