Idan Artikel 15.01.2006

Dopingbekæmpelse til debat

Idrættens dopingkamp er temaet for et seminar på Syddansk Universitet, der sætter kritisk lys på dopingbekæmpelsen siden Tour de France-skandalen i 1998.

Skrevet af: Søren Bang

Hvor store fremskridt er der reelt sket, siden Festina-skandalen under Tour de France 1998 satte dopingproblemet øverst på den internationale idrætspolitiske dagsorden?

Det er et af spørgsmålene på det dopingseminar, som Syddansk Universitets afholder den 15. marts i Odense under overskriften ’Dopingbekæmpelsen post Festina – og hvad med fremtiden?’.

Primusmotorer bag seminaret er de tre forskere, som i efteråret rejste debat om antidopingarbejdet, da de ansøgte Kulturministeriet om en femårig bevilling på i alt 30 millioner kroner, som i givet fald skal gå til et nyt, uafhængigt center for dopingforskning.

På seminaret vil idrætsforskeren Verner Møller således sætte kritisk lys på idrættens dopingbekæmpelse siden 1998, mens den tidligere formand for Anti Doping Danmark, Bengt Saltin, gør status over det internationale skiforbunds erfaringer på området. Desuden giver Rasmus Damsgaard et bud på fremtidige testmetoder.

Lance Armstrong som case

Herudover deltager professor Jens Evald, som taler om dopingbekæmpelsens juridiske grundlag, og formanden for Anti Doping Danmark, Michael Kjær, der sætter fokus på det danske antidopingarbejde.

Endelig rejser den amerikanske professor John Hoberman spørgsmålet, om international dopingkontrol overhovedet er mulig. Det sker på baggrund af sidste års meget konkrete dopinganklager mod Lance Armstrong.

Det er gratis at deltage i selve seminaret. Ønsker man at deltage i frokosten, koster det 150 kroner. Tilmelding senest den 8. marts pr. mail til forskningsassistent Jonas Havelund.