Idan Artikel 02.01.2007

DR lover at vise små idrætsgrene

Kulturministeriet og Danmarks Radio har underskrevet den nye public service-kontrakt, der forpligter DR til en bredere dækning af dansk idræt.

Skrevet af: Søren Bang

Fra årsskiftet vil DR være forpligtet til at sende markant mere tv og radio fra mindre idrætsgrene i Danmark.

Det fremgår af den nye public service-kontrakt for 2007-2010, som DR har indgået med Kulturministeriet i forlængelse af sommerens brede medieforlig. I aftalen, som blev underskrevet lige før jul, hedder det om sportsdækningen: ”DR skal på radio og tv foretage en mærkbar øgning i dækningen af mindre idrætsgrene i Danmark. Til mindre idrætsgrene betragtes alle discipliner, der ikke er enten fodbold, håndbold eller cykling.”

I en pressemeddelelse skriver Kulturministeriet desuden, at en ’mærkbar øgning’ betyder, at DR skal sende meget mere end i de foregående år, og at det skal være på radio og tv – ikke kun på nettet.

Ifølge kulturminister Brian Mikkelsen betyder det, at ”seerne får bedre mulighed for at stifte bekendtskab med idrætsgrene, vi ellers ikke ser så hyppigt i tv. Det styrker dansk idræt og vil forhåbentlig bidrage til at inspirere endnu flere til at dyrke sport.”

Gode seertal til ny satsning

 Danmarks Radio begyndte allerede i november at sende programmer med mindre idrætsgrene lørdag klokken 19, og med op til 424.000 seere har erfaringerne foreløbigt været gode.

”Vi er faktisk meget overraskede over, hvor mange der har set de ting, vi har vist,” siger DR's sportschef, Olav Skaaning Andersen, til Berlingske Tidende.

DR planlægger at sende 20 tilsvarende udseendelser fra marts og året ud.