Idan Artikel 15.01.2006

DR skruer ned for håndbolden

DR og DIF er blot en underskrift fra at give mere plads til andre idrætsgrene end fodbold og håndbold. Et nyt lørdagsprogram skal øge alsidigheden i dækningen.

Skrevet af: Martin Hedal

Trespring i den tidlige primetime lørdag aften på DR. For et par år siden et utænkeligt scenarium, men en ny aftale mellem DIF og DR ser nu ud til at give de mindre tv-sportsgrene en åbning på landsdækkende tv. DR vil sende små transmissioner og indslag fra de mere oversete idrætsgrene i et nyt sportsprogram lørdag kl. 19-19.30.

DR Sporten bragte selv 17. januar et indslag om den nye femårige aftale, der omfatter de forbund, som ikke har en selvstændig tv-aftale. Så trods den manglende underskrift ser det altså ud til, at seerne kan se frem til at se andet end fodbold, håndbold og cykling i fremtiden.

DIF’s kommunikationschef, Morten Mølholm Hansen, er ikke overraskende glad for den nye aftale og ikke mindst for udsigten til andet end små nyhedsbidder: ”Normalt er det primært en aftale om nyhedsindslag, men den åbner også for minitransmissioner fra udvalgte idrætsgrene,” siger han til Jyllands-Posten.

Håndbold nedprioriteres 

DR’s sportschef, Olav Skaaning Andersen, siger om aftalen: ”Samlet set går håndbold på DR ned, mens vi skruer op for andre idrætsgrene. Vi har haft succes med at dyrke bordtennis op. Sådan en lørdag kunne vi for eksempel sende uddrag fra et top 12-stævne. Det kunne også være atletik, DM i boksning eller andre ting.”

Et fingerpeg om DR’s nedprioritering af håndbolden kan ses i den forholdsvis sparsomme dækning af det forestående EM i herrehåndbold. Berlingske Tidendes gennemgang af sendeplanen viser, at DR selvfølgelig sender Danmarks kampe, men blot suppleret af en enkelt anden kamp om dagen. DR’s sendeplan adskiller sig dermed fra TV2’s normale prioriteringer ved håndboldslutrunder, hvor mindre vigtige kampe bliver vist på TV2 Zulu.

Det hører dog med til historien, at DR - til stor fortrydelse for danskere uden trang til at nyde Lars Christiansens kringleskud - har rykket

Danmarks suverænt mest populære tv-program Krøniken den 29. januar for at give plads til de danske herrers puljekamp mod Serbien & Montenegro.