Idan Artikel 20.04.2007

DR Sporten i farezonen

DR Sporten risikerer ifølge dagbladet B.T. at blive udsat for massive nedskæringer, som kan fjerne store sportsbegivenheder fra kanalen. Floorball satser på web-tv ved VM i Frederikshavn i maj.

Skrevet af: Søren Bang

Blot en uge efter Konkurrencestyrelsens betingede godkendelse af den nye sportskanal TV 2 Sport synes TV 2 og MTG’s kontrol med det danske tv-marked for sport at blive yderligere forstærket af Danmarks Radios kommende tilbagetrækning fra sportsrettighedsmarkedet.

På tirsdag tager DR’s bestyrelse stilling til en spareplan omhandlende besparelser for 300 mio. kr. og afskedigelse af 300 medarbejdere som følge af de massive budgetoverskridelser i byggeriet af DR Byen i Ørestaden, og sportsredaktionen er ifølge dagbladet B.T. torsdag i høj grad i farezonen. Kilder i DR bekræfter over for avisen, at mange af DR’s dyre sportsrettigheder som OL samt store slutrunder i fodbold sandsynligvis vil blive solgt fra, mens de daglige sportsudsendelser dog tilsyneladende bevares under en eller anden form.

Hvis DR gør alvor af spareplanerne, mister dansk idræt et af de vigtigste vinduer til offentligheden. I forvejen frygter dansk idræt, at sportskanalen TV 2 Sport vil blive en nichekanal, der satser på dyre udenlandske rettigheder og dansk fodbold og håndbold, mens sporten på hovedkanalen TV 2 til gengæld risikerer at blive decimeret.

Floorball satser på web-tv

Idrættens Analyseinstitut har blandt andet i rapporten ’Sport på dansk tv’ anbefalet de mindre tv-idrætsgrene at satse på egne formidlingsplatforme for levende billeder på nettet.

Som udløber af rapporten har Dansk Floorball Union etableret et pilotprojekt med web-tv, når unionen i dagene 12.-20. maj er vært for VM i floorball for kvinder i Frederikshavn, følg med på arrangementets officielle hjemmeside.

Læs mere

 
 
Hør P1 programmet ’Mennesker og Medier’ fra den 20. april om sport på tv. Mennersker og medierSe hjemmeside for VM i floorball i Frederikshavn. Floorball-VM Læs Idans nyhed om TV 2 Sports betingede godkendelse. ArtikelDownload rapporten ’Sport på dansk tv’ fra november 2006. Rapport