Idan Artikel 23.04.2007

DR Sporten står foran lukning

Ifølge Polikens netavis vil DR’s bestyrelse beslutte at skære så meget i sportsredaktionen på sit bestyrelsesmøde tirsdag, at det reelt kan sammenlignes med en lukning. DIF frygter for konsekvenserne.

Skrevet af: Søren Bang

Opdateret

Først røg en stor del af TV 2’s sportsdækning over på den nye TV 2 Sport. Nu står DR’s sportsredaktion foran en kraftig reducering. Ifølge Politikens netavis er sportschef Olav Skaaning Andersen og hans tre souschefer blevet tilbudt andre stillinger i DR. Samtidig vil DR angiveligt forsøge at sælge rettighederne til OL, VM i fodbold, Tour de France og dansk superligafodbold. Tilbage bliver en barberet sportsdækning i tilknytning til tv-aviserne og en række præsentationer af små idrætsgrene.

Over for Jyllands-Postens netavis er den hidtidige sportschef, Olav Skaaning Andersen, tilbageholdende med at kommentere ændringerne:

"Jeg kan bekræfte, at jeg ikke skal være sportschef længere, og jeg har fået et andet job - et andet chefjob, hvor jeg blandt andet skal tage mig af dokumentar og andre ting. Jeg kan sige, at jeg har været glad for at være sportschef på DR, og at det er vemodigt at stoppe. Andet kan jeg ikke sige." '

Undergraver medieforlig

De forventede besparelser møder meget skarp kritik i og uden for DR. 

”Det er oprørende, at DR som led i en kortsigtet spareplan tager et så historisk skridt som at nedlægge den kulturinstitution, som DR Sporten er,” siger journalist på DR Sporten Andreas Kraul, der taler på kollegernes vegne. ”Konsekvensen er jo, at der fremover ikke vil blive produceret journalistisk uafhængigt tv om sport. Det vil være overladt til stationer, der har købt rettighederne og er afhængige af reklameindtægter.” Også i Danmarks Idræts-Forbund er kritikken hård. ”Det er et kæmpe tilbageskridt, hvis der ikke bliver OL-dækning. Og besparelserne går stik imod intentionerne i medieforliget,” siger DIF’s kommunikationschef, Morten Mølholm Hansen til Idan.dk. Netop en bredere dækning af sporten indgik i det seneste medieforlig, hvor DR’s public service-forpligtelser blev understreget. Desuden fungerer OL som et fyrtårn for mange mindre idrætsgrene, når det gælder eksponering.

DIF har derfor skrevet til DR's bestyrelse og mailet en kopi af henvendelsen til partierne bag medieforliget og kulturministeren.