Idan Artikel 17.09.2014

Er det hele menneske i elitefodbold en illusion?

Med oplæg fra forskellige repræsentanter fra dansk eliteidræt stiller Aarhus Universitet skarpt på spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt både at skabe de bedste elitefodboldspillere og 'hele idrætsmennesker'.

Skrevet af: Ditte Toft

Det kræver dedikation og store mængder træning at nå toppen af international eliteidræt. Men er der også plads til uddannelse og at skabe ’hele idrætsmennesker’, når man ønsker at opnå internationale toppræstationer?

Sektion for Idræt ved Aarhus Universitet lægger den 13. oktober op til debat om netop dette spørgsmål på baggrund af oplæg fra en række oplægsholdere, som på forskellig vis arbejder med danske talenter og eliteidrætsudøvere.

Oplægsholderne er:

  • Michael Andersen, direktør i Team Danmark
  • Jens Bundgaard, daglig leder i AU Elite
  • Verner Møller, professor ved Sektion for Idræt, AU
  • Per Rud, sportsdirektør i Brøndby IF
  • Claus Steinlein, sportsdirektør i FC Midtjylland

Arrangøren af seminaret, Kristian Raun Thomsen, har forsøgt at lægge op til debat om netop elitesport og uddannelse i forlængelse af en leder fra Team Danmark-direktør Michael Andersen i magasinet PULS.

Senest har han gjort sig bemærket ved at foreslå, at Danmark inden for elitefodbolden kunne tage ved lære af det kinesiske eliteidræts- og talentsystem, som går langt mere målrettet efter at skabe præstation blandt udøverne.

Læs mere om seminaret

 
 

Seminaret finder sted den 13. oktober kl. 11-15 på Sektion for Idræt, Aarhus Universitet, Dalgas Avenue 4, Aarhus.

Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er påkrævet.

Læs mere om seminaret, program og tilmelding