Idan Artikel 09.02.2012

EU-millioner til eventsamarbejde

12,5 mio. kr. fra EU’s interregionale udviklingsmidler skal være med til at skabe vækst i Kattegat-Skagerak-regionen.

Skrevet af: Ditte Toft

Et samarbejde mellem ti forskellige organisationer fra Aarhus, Oslo og Gøteborg skal i de kommende fire år skabe vækst i regionen omkring Kattegat og Skagerak med afsæt i eventbaseret innovation. Eventbaseret innovation handler i denne forbindelse om, at teknologiske udviklingsprojekter skal kobles til begivenheder, herunder særligt sportsbegivenheder. Nye innovative løsninger skal give arrangementerne en ekstra dimension gennem bl.a. nye formidlingsformer af eventen. Det kan f.eks. være at give publikum mulighed for at følge atleternes fysiske tilstand under en konkurrence.

Forskellige organisationer, forskellige kompetencer

De ti partnere bidrager med hver deres kompetenceområder, og det er et af projektets styrker, vurderer Klavs Madsen, der leder af afdelingen for Idræt på Aarhus Universitet. 

”Fra universiteternes side kan forskning udnyttes til at skabe vækst, mens andre partnere bidrager med kompetencer inden for teknologi, innovation og eventorganisering. Så vi har hver især nogle stærke kernekompetencer, men hvis vi arbejder sammen, kan vi blive endnu bedre til at skabe unikke løsninger og potentielle produkter,” siger Klavs Madsen. På forskningssiden deltager universiteterne i Aarhus og Gøteborg samt Norges Idrettshøjskole i Oslo. Desuden deltager også ACTIVE Institute og Alexandra Instituttet fra Danmark. I alt er budgettet for hele projektet 25 mio. kr., hvoraf de 12,5 mio. kr. kommer fra EU’s interregionale udviklingsmidler. Regionalt støtter bl.a. Region Midtjylland projektet med 1 mio. kr. 

Læs mere

 
 
Læs nyheden på Aarhus Universitets hjemmesideBesøg ACTIVE Institutes hjemmesideBesøg Alexandra Instituttets hjemmeside