Idan Artikel 01.09.2005

Fans betaler gerne for gode rammer

En undersøgelse blandt engelske fodbolfans viser, at op mod halvdelen er villige til at betale for bedre stadionfaciliteter.

Skrevet af: Redaktionen

62 procent af de engelske fans foretrækker, at deres klubber investerer i stadioner med en god atmosfære, mens blot 32 foretrækker, at pengene bruges på nye spillere. Og næsten halvdelen, 43 procent, er indstillet på at betale mere for billetten mod at få bedre faciliteter.

Det viser en undersøgelse blandt godt 3.000 engelske fodboldfans lavet af konsulentfimaet Drivers Jonas.

Ifølge Geoff Aucock, der er partner i Drivers Jonas, viser tallene, at tilskuertilfredsheden ikke kun er et spørgsmål om kvaliteten af spillet på grønsværen, men i nok så høj grad handler om totaloplevelsen ved det at gå til fodbold.

Pris er ikke eneste parameter

 Old Trafford rangerer som det mest populære stadion i England, men målt på en række faktorer som komfort og tilgængelig løber det langt mere ukendte Kingston Communications Stadium med førstepladsen.

Undersøgelsen viser desuden, at der ikke nødvendigvis er nogen direkte sammenhæng mellem investeringernes størrrelse og tilskuertilfredsheden. Mens City of Manchester Stadium kostede 3.000 pund pr. sæde at bygge, var udgifterne for Sunderlands Stadium of Light under 1.000 pund. Begge er vurderet højt af fansene.

Læs mere på Drivers Jonas' hjemmeside.