Idan Artikel 31.03.2017

Fingrene væk? Topledere drøfter politikernes rolle i kampen mod korruption i sport

Præsidenten for det internationale cykelforbund UCI, Brian Cookson, er blandt talerne når Europarådet og Play the Game d. 3. april indbyder til en offentlig høring, hvor europæiske politikere, topledere fra idrætten og uafhængige eksperter vil diskutere korruption i idræt.

Skrevet af: Redaktionen

I løbet af de seneste ti år har talrige skandaler om korruption og bedrageri i international idræt undermineret offentlighedens tillid til de internationale idrætsorganisationer. Der er akut brug for reformer af idrætten, men hvem skal føre an?

Dette er hovedtemaet for en offentlig høring, arrangeret af Europarådets Parlamentariske Forsamling (PACE) i samarbejde med Play the Game. Høringen foregår mandag den 3. april 2017, klokken 14.00-18.00 på Aarhus Rådhus i ugen, hvor Aarhus samtidig er vært for den store internationale idrætskonference SportAccord Convention.

Debatpanelet ved høringen omfatter såvel fremtrædende idrætsledere med ansvar for at føre reformer ud i livet indefra, undersøgende journalister, der har arbejdet hårdt for at afsløre korruption i idrætten, som eksperter, der bringer data og fakta ind i debatten.

Blandt talere til høringen er eksempelvis Brian Cookson, præsident for det internationale cykelforbund UCI, der i 2013 overtog et svækket forbund efter dopingafsløringer og korruptionsanklager. Cookson vil ved høringen give sine bud på, hvordan forvaltningen af idræt kan forbedres indefra.

I England har man for nylig indført en ’Sports Governance Code’, der stiller specifikke krav til idrætsorganisationers forretningsførelse, som modtager offentlig støtte. Simon Morton fra UK Sports kommer og fortæller om, hvordan man kan udarbejdede nationale standarder for idrættens forvaltning.

Herudover vil også de seneste dopingskandaler blive behandlet, blandt andre af Jean-Yves Lourguilloux fra den franske anklagemyndighed.

Herudover vil en række højtstående idrætsledere og politikere deltage i debatten, der vil finde sted under overskriften:

“Hands on, hands off? The role of politicians in reforming sports governance”

Blandt talerne den 3. april er også:

  • Gabriella Battaini-Dragoni, vicegeneralsekretær for Europarådet
  • Francesco Ricci Bitti, præsident for sammenslutningen af de olympiske sommeridrætsgrene, ASOIF, og for SportAccord Convention
  • Arnout Geeraert, forfatter bag Play the Games rapport ’Sports Governance Observer 2015’
  • Harri Syväsalmi, direktør for det finske Sports Integrity Centre,
  • Pâquerette Girard Zappelli, Chief Ethics and Compliance Officer, den Internationale Olympiske Komite (IOC)

Find et detaljeret program her: http://playthegame.org/media/6203227/Aarhus-programme-3-April-2017-170330.pdf

Det er gratis at deltage ved høringen og tilmelding er ikke nødvendig. Hvis du ønsker at deltage, vil det dog være en hjælp med en forhåndstilkendegivelse af din deltagelse per e-mail til konferencemanager Maria Suurballe på maria@playthegame.org.