Idan Artikel 18.11.2011

Firmaidrætten lancerer fyrtårnsprojekter

Firmaidrætten vil med fire fyrtårnsprojekter trække 50.000 flere medlemmer til forbundet. Satsningen til 16 mio. kr. omfatter bl.a. nye idrætstilbud på erhvervsskolerne og en offensiv på landets virksomheder.

Skrevet af: Søren Bang

Frem mod 2014 skal fire fyrtårnsprojekter løfte medlemstallet i Dansk Firmaidrætsforbund med cirka 50.000 medlemmer. Medlemssatsningen, som Firmaidrætten offentliggør op til sit repræsentantskabsmøde den 19. november i Sønderborg, ventes samlet at koste 16 mio. kroner. Dermed går også landets tredje største idrætsorganisation på linje med DIF og DGI i offensiven for at trække især voksne idrætsudøvere til foreningsidrætten. Firmaidrætten vil således udbygge sit allerede opsøgende arbejde over for landets virksomheder med flere tilbud om aktiviteter på motions- og sundhedsområdet, herunder nye tiltag med større fokus på dokumentation af sundhedseffekten. Målet er bl.a. at engagere 200.000 danskere i firmaidrætsaktiviteter ved siden af de 320.000 regulære medlemmer af forbundets foreninger. Lykkes det herudover at indfri ambitionen om en egentlig medlemsfremgang på cirka 50.000, vil antallet af aktive i og omkring Dansk Firmaidrætsforbund, medlemmer som ikke-medlemmer, nærme sig 600.000 i 2014.

Motionsprojekter på erhvervsskoler

Samtidig satser Firmaidrætten på at give sundheds- og motionstilbud til eleverne på landets erhvervsskoler. 

I modsætning til gymnasierne er idræt ikke et obligatorisk fag på erhvervsskolernes ungdomsuddannelser, og generelt er eleverne mindre idrætsaktive end deres jævnaldrende. Målsætningen med projektet er derfor at forbedre elevernes motions- og sundhedsvaner, men også at begrænse det store frafald på skolerne. ”Helt konkret skal Dansk Firmaidrætsforbund være erhvervsskolernes foretrukne samarbejdspartner på sundhedsområdet, og i 2014 skal minimum en tredjedel af firmaidrætsforeningerne have tilbudt medlemskab og aktiviteter på minimum 25 erhvervsskoler,” siger Dansk Firmaidrætsforbunds formand, Peder Bisgaard i en pressemeddelelse.

Fodbold og maratonstafet

På det idrætslige område igangsætter Firmaidrætten fodboldprojektet Kollegabold, der ligesom DGI og DIF’s nye satsninger på fleksible fodboldtilbud skal spilles på små kunstgræsbaner, men med større fokus på konkurrenceelementet. Målet er at afvikle ugentlige turneringer i cirka 20 byer. 

Endelig indgår konceptet Bike & Run Stafetten, hvor to cyklister og tre løbere til sammen gennemfører en maratondistance, i Firmaidrættens satsning. Her er målet at få etableret løb i 15 byer og gøre Dansk Firmaidrætsforbund til en mere synlig aktør på markedet for motionsløb.