Idan Artikel 29.05.2008

Fitness World ekspanderer igen

Markedsandelene på det danske fitnessmarked flytter sig. Fitness World er nu landets næststørste kæde.

Skrevet af: Rebecca Steele

Fitness World har endnu engang oprustet og har med købet af kæden SportsClub erhvervet sig endnu seks centre placeret hovedsagelig nord for København. Dermed er Fitness World nu landets næststørste kæde med i alt 24 centre efter blot tre år på markedet. Fitness dk indtager dog stadig med 36 centre positionen som Danmarks førende fitnesskæde. Ifølge Erhvervsbladet.dk regner Fitness World med at fortsætte kædens kraftige vækst og har dermed ambitioner om i fremtiden at blive Danmarks største udbyder af kommerciel fitness. Dette sker bl.a. ud fra et koncept om billig fitness og uden bindingsperioder på medlemskabet.

Stadig potentiale på markedet

SATS, som er nordens største fitnesskæde, er inden for det seneste år blevet overhalet indenom af Fitness World på det kommercielle marked. SATS blev i 2006 opkøbt af Tryg i Danmark og har siden da bl.a. igangsat en større ansigtsløftning af kædens centre.

Derudover købte SATS i januar 2008 virksomheden DanTrim, som på daværende tidspunkt drev 18 fitnesscentre tilknyttet større danske virksomheder. I dag dyrker ca. 7,5 procent af danskerne fitness, hvilket er en relativ lille andel af befolkningen sammenlignet med fx Holland og England, hvor næsten dobbelt så mange regelmæssig går til fitness. Dermed kunne der stadig være potentiale på det danske marked. Spørgsmålet er dog, hvem der i de kommende år, er i stand til at erobre de resterende potentielle fitnesskunder. 

De største fitnesskæder opgjort på antal centre

Fitness dk

36

Fitness World

24

SATS

17