Idan Artikel 26.01.2010

Fitness World fortsætter fremgang

Det netop offentliggjorte koncernregnskab fra Fitness World A/S viser en stigning i omsætningen. Men årets resultat er trods fremgangen gået en smule tilbage.

Skrevet af: Rebecca Steele

Fitness World er, siden det første center åbnede i 2005, stormet frem på det danske fitnessmarked, og med opkøbet af den konkurrerende kæde Equinox har Fitness World i 2009 for alvor slået sit navn fast som Danmarks førende fitnesskæde med 56 centre på landsplan. Fremgangen slår igennem i det netop offentliggjorte koncernregnskab for regnskabsåret 2008/2009, der runder en omsætning på 312 mio. kr. – en stigning på mere end 50 procent i forhold til omsætningen på 200 mio. kr. i forrige regnskabsår. Men trods omsætningsstigningen viser det seneste koncernregnskab samtidig, at Fitness World for første gang i kædens historie har haft en mindre tilbagegang i årets resultat fra 23 millioner i 2007/2008 til 22,9 millioner i 2008/2009. Den administrerende direktør hos Fitness World, Per Lyngbak Nielsen, peger på etableringen af kædens mange nye centre som hovedårsagen til det stagnerede bundlinjeresultat. Desuden fremhæver han, at Fitness World med de nye centre har en stor medlemstilstrømning, hvilket ifølge den administrerende direktør vil sikre kæden en vedvarende økonomisk fremgang i 2010.

Stram omkostningsstyring bag succes

Ved sammenligning af nettoomsætningen hos fitness dk og Fitness World fremgår det, at Fitness World stadig har et stykke vej op til den omsætning på cirka 426 mio. kr., som fitness dk kunne fremvise i sit seneste offentliggjorte regnskab fra 2008. 

Der bør dog tages højde for, at kæderne har forskudt regnskabsår. Det betyder, at Fitness World afslutter regnskab pr. 30.september, mens fitness dk’s regnskab for 2009, som er mest sammenligneligt med Fitness Worlds aktuelle, følger kalenderåret og derfor først forventes offentliggjort indenfor de næste par måneder. Ved derimod at sammenligne årets resultat fremgår en del af forklaringen for Fitness Worlds succes. Her viser det sig, at Fitness World sideløbende med en konstant tilgang af fitnesscentre også har formået at fastholde stram omkostningsstyring, så resultatet stadig er klart bedre end hos konkurrenten fitness dk. Selskabet Fitness World A/S havde pr. 30. september 2009 en egenkapital på godt 66,6 millioner kroner, mens fitness dk A/S ved udgangen af 2008 egenkapital udgjorde 47,9 millioner kroner.