Idan Artikel 07.04.2010

Flertal ønsker flere penge til idræt

Idrætten er uden konkurrence den kulturaktivitet, som befolkningen helst vil betale mere til, viser ny måling fra Greens.

Skrevet af: Søren Bang

Pengene sidder løst i danskernes tegnebøger, når det gælder støtten til idræt. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut er ikke mindre end 67 procent af befolkningen villig til at hæve den offentlige kulturstøtte til idrætsområdet. Blot 8 procent vil sænke støtten, mens 22 procent ønsker at fastholde det nuværende niveau. Dermed er idrætten den del af kulturlivet, som nyder den bredeste opbakning. Kun folkebibliotekerne kommer i nærheden. Her angiver 53 procent, at de gerne ser flere penge til området. Men generelt viser målingen, der offentliggøres i Børsen, at befolkningen bakker stærkt op om kulturstøtten trods økonomiske krisetider. Kun når det gælder dans, opera og klassisk musik er der flere, som vil sænke støtten frem for at hæve den. Selv inden for disse mindre populære kulturområder ønsker cirka halvdelen dog at fastholde det nuværende støtteniveau.

Kan bruges politisk

DIF vil bruge målingen i sin argumentation for flere midler til idrætsområdet. 

”Det betyder, at vi har rygdækning, når vi løbende har drøftelser med Kulturministeriet om konkrete projekter, men også når tipsfordelingsnøglen skal til revision,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard, til Børsen. Her taler også SF’s kulturordfører, Pernille Frahm, for at hæve støtten til idrætten. En satsning, som hun i givet fald især vil lade breddeidrætten og dens faciliteter komme til gode. ”Der er brug for at få afsat flere penge til at renovere de lokale idrætsfaciliteter. Og det handler ikke bare om at sætte den gamle hal i stand. Folk har fået et nyt idrætsmønster, så det handler om at indrette torve, pladser og parker, så de appellerer til bevægelse og leg,” siger hun.