Idan Artikel 24.09.2014

Fodboldorganisationer laver ’Code of Conduct’

En række af europæisk topfodbolds største aktører har sammen præsenteret en ‘Code of Conduct’ for spillere, klubber, dommere og andre aktører i fodbolden. Retningslinjerne skal være med til at bekæmpe matchfixing.

Skrevet af: Ditte Toft

Samtidig med at en række europæiske lande satte underskriften på Europarådets konvention til bekæmpelse af manipulation af spil, offentliggjorde det europæiske fodboldforbund, UEFA, den europæiske afdeling af den internationale spillerorganisation FIFPro, de europæiske professionelle ligaer, EPFL, og den europæiske kluborganisation, ECA, et nyt sæt retningslinjer til bekæmpelse af matchfixing for aktører i fodbolden.

Fremadrettet skal spillere, klubber, dommere og andre officials i fodbolden rette sig efter et nyt ’code of conduct’, som har til formål at sikre en større integritet i fodbolden. Målet er at opstille nogle konkrete retningslinjer for fodboldens mange aktører, der klarlægger, hvad der er korrekt og forkert adfærd i relation til matchfixing.

Konkret opstiller det nye kodeks fem retningslinjer:

  • Vær ’ren’: Fix aldrig et spil
  • Vær åben: Fortæl det videre, hvis nogen antaster dig
  • Pas på: Del aldrig følsom information
  • Vær klog: Kend reglerne
  • Vær sikker: Spil aldrig på din egen sport

De fire organisationers præsidenter skrev under på det nye kodeks med titlen ’Protect our Game!’ på et møde den 9. september, og efter godkendelse fra UEFA’s eksekutivkomité blev de nye retningslinjer offentliggjort den 18. september. Det var samme dag, som Europarådets konvention blev underskrevet.

Sammen med offentliggørelsen af retningslinjerne fodbolden lød samtidig en klar opbakning til Europarådets konvention, som giver mulighed for i større udstrækning end tidligere at bekæmpe matchfixing.

Læs mere om 'Protect our Game!'

 
 

Læs FIFPros nyhed om ’Code of Conduct’ for europæisk fodbold Se oversigten over retningslinjerne for god opførselLæs Idans artikel om underskrivelsen af Europarådets konvention til bekæmpelse af manipulation af sportsspil