Idan Artikel 06.10.2015

Forskningsprojekt skudt i gang i Odense

50 kommuner deltog, da SDU og Idan i sidste uge gav en introduktion til sit nye fælles forsknings- og formidlingsprojekt om idrætsfaciliteter.

Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) ved Syddansk Universitet har i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut afholdt et introduktionsseminar den 29. september om det nye fælles forsknings- og formidlingsprojekt, som har fokus på drift, ledelse og organisering af fremtidens idrætsfaciliteter.

På seminaret introducerede professor Bjarne Ibsen, ph.d. Evald Bundgaard Iversen og ph.d. Jens Høyer-Kruse fra CISC samt direktør Henrik H. Brandt og analytiker Peter Forsberg fra Idan forsknings- og formidlingsprojektet over for repræsentanter fra ikke mindre end 50 kommuner, der har udtrykt interesse for at deltage i undersøgelsen.

Selve forskningsprojektet, som SDU er ansvarlig for, består af tre faser i projektperioden 2015-2018, og alle kommuner, der har tilkendegivet at ville deltage i projektet, har mulighed for at indgå i den første fase, som løber fra 2015-2016. Her kortlægger projektet idrætsfaciliteterne og deres rammevilkår i kommunerne.

Anden fase fra efteråret 2016 undersøger driften af idrætsfaciliteter i 15-20 udvalgte kommuner, mens den tredje og sidste fase i 2017 går i dybden med mere omfattende analyser af ti udvalgte idrætsfaciliteter. Læs mere om forskningsprojektets indhold her.

Projektet består desuden af en række delprojekter, der hver især skal bidrage til at skabe en større viden om idrætsfaciliteter.

Blandt delprojekterne er udviklingen af et benchmarkingsværktøj for større idrætsfaciliteter, der forventes at blive gennemført som et ph.d.-projekt ved Peter Forsberg (Idan). Derudover arbejder Idan i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden på en struktureret indsamling og videreudvikling af facilitetsdatabasen. Daglig projektleder på facilitetsdatabasen er Aline van Bedaf fra Idan.

Både det overordnede projekt og delprojekterne vil løbende blive formidlet på blandt andet Idans hjemmeside samt på konferencer, seminarer og i temagrupper under Idan Forum.

For yderligere oplysninger om projektet, kontakt projektleder hos Idan Henrik H. Brandt. For yderligere oplysninger om deltagelse i den første fase af projektet, kontakt Evald Bundgård Iversen (CISC).

 

Se oplæg fra seminaret

 
 
Introduktioner til det samlede projekt ved Bjarne Ibsen og Henrik Brandt
Ny viden om facilitetsområdet - oplæg ved Evald Bundgård Iversen
Introduktion til forskningsprojektet ved Jens Høyer-Kruse og Evald Bundgård Iversen