Idan Artikel 07.06.2017

Fremtidens idrætsmiljøer til debat

’Mellem arkitektur og engagement’ er titlen på en af nøgledebatterne på Idrættens Dag på Folkemødet den 15. juni.

Skrevet af: Redaktionen

Langt hovedparten af den offentlige støtte til idrætten går til anlæg, drift eller tilskud til offentlige idrætsfaciliteter. Men selv om adgang til gode idrætsfaciliteter i nærområdet opfattes som noget i retning af en borgerret i dagens Danmark, er sandheden, at der er store forskelle på kvaliteten af og adgangen til idrætsfaciliteter og gode rammer for idræt mellem kvarterer, byer og landsdele.

Mange aktører i idrætten har i disse år fokus på at forbedre såvel idrætsfaciliteternes indretning som driften af dem og sammenhængen til de tilstødende områder. Flere af disse aktører er samlet i debatten ’Fremtidens idrætsmiljøer. Mellem arkitektur og engagement’ på Idrættens Dag på Folkemødet, torsdag den 15. juni kl. 14.00 i Pilekroen.

Vi lægger op til en debat om fremtidens idræts- og bevægelsesmiljøer, og hvordan vi får mere glæde af dem. Handler det kun om flotte bygninger, eller er det lige så vigtigt at få det lokale engagement, værtskabet og åbenheden over for nye tendenser og behov med i ligningen?

Mød i debatten:

  • Esben Danielsen, direktør, Lokale og Anlægsfonden
  • Jakob Sander, centerleder, Vejen Idrætscenter
  • Peter Forsberg, analytiker, Idrættens Analyseinstitut
  • Morten Bo Andersen, direktør for Game
  • Flemming Overgaard, arkitekt, Keingart Space Activators
  • Casper Lindemann, konsulent, Danmarks Idrætsforbund

Læs mere