Idan Artikel 23.07.2015

Fysisk inaktivitet koster Europa 80 mia. euro årligt

Med den nye rapport ‘Inactivity Time Bomb’ om europæernes fysiske inaktivitet fortsætter ISCA sin NowWeMove-kampagne, der arbejder på at få 100 millioner flere europæere til at bevæge sig mere inden 2020.

Skrevet af: Play the Game

En ny rapport fra den internationale breddeidrætsorganisation ISCA sætter tal på de økonomiske udgifter og sundhedskonsekvenserne af mange europæernes fysiske inaktivitet.

Ifølge ISCA bevæger én ud af fire voksne og fire ud af fem unge i Europa sig ikke nok. Dette bidrager ifølge rapporten med op til 500.000 årlige dødsfald, og manglen på fysisk aktivitet medfører ligeledes livsstilssygdomme som åreforkalkning, type II diabetes og angstlidelser, der koster Europa mere end 80 milliarder euro hvert år. ISCA håber at kunne mindske disse tal ved at mobilisere Europa til en fælles indsats mod inaktivitet.

Med 20 minutters daglig aktivitet kan Europa redde liv og spare penge, står der i pressemeddelelsen i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten ’Inactivity Time Bomb’.

”Vi skal bevæge os mere. Så enkelt er det. Men 20 minutters moderat aktivitet dagligt vil have stor betydning for disse tal. Hvis vi kunne ændre niveauet af inaktivitet i Europa med blot en femtedel, kunne vi redde 100.000 liv og spare over 16 milliarder euro årligt,” siger ISCA-præsident Mogens Kirkeby i pressemeddelelsen.

“Det er derfor ISCA laver kampagner for at få 100 millioner flere europæere til at være mere aktive inden 2020 ved at finde en aktivitet, der rører dem. Vi skal opmuntre folk til at bevæge sig mere, så de ser og mærker fordelene, der følger med.”

Rapporten er en del af den store kampage ‘NowWeMove’, der blev lanceret i 2012, hvor målet for ISCA er at få 100 millioner flere aktive ved at udbyde en bred palet af aktiviteter og ideer, der kan inspirere både politikere og borgere i Europa til en mere aktiv livsstil.

Blandt disse aktiviteter er ISCA’s årlige events MOVE-kongressen og MOVE Week, der fokuserer på at debattere og opmuntre til sport og motion. Men ISCA lancerer også en ’Ingen elevator-dag’ og ’Bevægelsespiller’, der er ”den eneste medicin i verden, der kan tages hver dag, på hvilket som helst tidspunkt og i så stor en dosis, som du behøver”.

Læs mere