Idan Artikel 30.07.2018

Gadeidræt skal have et løft i Nordjylland

DGI Nordjylland og syv nordjyske kommuner vil introducere børn og unge for gadeidræt via store events og kurser. TrygFonden støtter med mere end 1 mio. kr.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Gadeidræt

Store events, shows, workshops, turneringer og kurser skal give unge nordjyder lyst til gadeidræt, fx. løbehjul eller skateboards, gadefodbold, breakdance og parkour.

DGI Nordjylland og syv kommuner står bag ’Street Attack Tour’, som har fået en donation på mere end 1 mio. kr. fra TrygFondens regionale råd. De syv kommuner er Hjørring, Frederikshavn, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord, Thisted og Aalborg.

Målet er, at projektet aktiverer 4.500 børn og unge i gadeidræt. Derudover vil 500 børn få kurser, der giver dem bedre færdigheder i netop deres disciplin. Samlet set forsøger projektet altså at komme i kontakt med ca. 5.000 børn og unge inden for den treårige projektperiode.

En del af opgaven er at opbygge et fællesskab blandt udøverne af de enkelte idrætsgrene, så så mange børn og unge som muligt indgår i positive og sociale gadeidrætsfællesskaber.

Store events er et væsentligt element i projektet. Selve Street Attack Tour turnerer rundt i de forskellige kommuner fra maj til september 2019. Her bliver der masser af gadeidrætsaktiviteter, hvor børn og unge får mulighed for at se og deltage i workshops, shows, turneringer og meget mere.

Efter de store events under Street Attack Tour vil nye aktiviteter blive sat i gang både lokalt og regionalt, ligesom der skal afholdes konferencer om gadeidræt.

Læs mere

 
 
Læs mere hos TrygFonden: Gadeidræt indtager Nordjylland