Idan Artikel 25.01.2018

GAME indgår formaliseret samarbejde med DIF og DGI

GAME vil i samarbejde med DGI og DIF understøtte og udvikle gadeidrætsaktiviteter over hele landet. Målet er at tiltrække flere unge og få mere forankrede aktiviteter.

Skrevet af: Søren Bang

Flere aktive, men også en bedre forankring af gadeidrætsaktiviteter er ambitionen med et nyt formaliseret samarbejde mellem gadeidrætsorganisationen GAME og de landsdækkende idrætsorganisationer DIF og DGI.

Samarbejdsprojektet, der er døbt ’Bevæg dig for livet – gadeidræt’, ligger i forlængelse af DIF og DGI’s ambition om at få flere danskere gjort idrætsaktive gennem satsningen ’Bevæg dig for livet’, som er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden.

Samlet set bidrager DIF, DGI og de to fonde til det nye samarbejde med 6 mio. kr. over tre år. Penge, som skal være med til at styrke netværk, uddannelse, events og iværksætterstøtte inden for gadeidrætten.

Ifølge Morten Bo Andersen, der er direktør for GAME, er der mellem de tre organisationer enighed om, at fokus i det nye samarbejde skal være på aktiviteterne og ikke bestemte organiseringsformer. Målet er aktivere flere børn og unge i alderen 13-29 år, også blandt dem, som ikke nogen stærk tilknytning til foreningsidrætten.

For Per Frost Henriksen, der medlem af DGI’s hovedbestyrelse og politisk ansvarlig for gadeidræt, kan foreningsidrætten desuden lære af den idræt, som ligger udenfor.

”Det er vigtigt, at vi i DIF og DGI udvider horisonten og konstant lærer, hvordan foreningsidrætten kan udvikle sig. Gadeidrætten appellerer i særlig grad til nogle unge, mens den for andre er et godt supplement til deres foreningsidræt. Sammen kan vi lære meget af hinanden, så vi kan få endnu flere til at være aktive i og udenfor foreningslivet,” siger han i en fælles pressemeddelelse udsendt af de tre organisationer.

Lokal støtte til forankring

En del af midlerne vil gå til centrale aktiviteter som vidensdeling og sekretariatsstøtte, men den største enkeltpost er afsat til lokal projektstøtte som supplement til de midler, som GAME allerede i dag er med til at uddele gennem den Nationale Platform for Gadeidræt.

For GAME og Den Nationale platform for Gadeidræt gælder det ifølge Morten Bo Andersen, at midlerne skal være med til at hjælpe de unge iværksættere med at skabe nogle forpligtende fællesskaber og faste aktiviteter, når platformen giver støtte til eksempelvis en gadeidrætsevent eller et nyt skateranlæg.

Med samarbejdsaftalen træder DIF og DGI samtidig ind i det bevillingsudvalg, der står for uddelingen af puljestøtte til lokale gadeidrætsinitiativer.