Idan Artikel 01.11.2005

Gratis kontingent til udsatte børn

Børn fra dårligt stillede hjem kan gennem en toårig forsøgsordning få foreningskontingentet betalt med et nyt fritidspas.

Skrevet af: Søren Bang

Partierne bag satspuljeforliget har besluttet at afsætte 17,5 millioner kroner over de næste to år til kommunale forsøg med såkaldte fritidspas, der giver udsatte børn mulighed for at få kontingentet til idræts- og ungdomsforeninger betalt af det offentlige.

Målgruppen er børn og unge, hvis forældre har en indtægt under 127.600 kr. årligt, hvilket svarer til reglerne om friplads i daginstitutioner. Formålet er at afprøve forskellige modeller for at engagere børn og unge, som ikke tidligere har deltaget i fritidslivet. I dette tilfælde på grund af forældrenes økonomi.

Håber på landsdækkende ordning

 Forsøgene vil blive afsluttet med en evaluering. Falder den positivt ud, håber forslagsstilleren, Ole Sohn fra SF, at ordningen bliver gjort landsdækkende.

"Hvis børn af økonomiske grunde holdes uden for foreningsaktiviteter, kan det føre til social marginalisering med deraf følgende problemer. Og desværre findes der mange børn i fattige familier," siger han i en pressemeddelelse.

Bag satspuljeforliget står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.