Idan Artikel 10.11.2021

Gratis webinar: Nye tal om sports governance fra over 100 idrætsforbund i 15 lande

På et gratis webinar 23. november lancerer Play the Game nye resultater fra projektet National Sports Governance Observer. Det drejer sig om data fra flere end 100 idrætsforbund i 15 lande. Senere debatterer de internationale eksperter Sarah Lewis og Miguel Maduro, om idrætsforbundene er i stand til at leve op til samfundets krav til dem.

Skrevet af: Play the Game

Da mange nationale idrætsforbund kæmper for at vinde deltagere, publikum, indtægter og magt tilbage efter pandemien, er det tid til at stoppe op og spørge, om deres standarder for governance er på et niveau, der gør forbundene i stand til at løse udfordringerne.

Det spørgsmål kan måske nemmere besvares, når Play the Game på et gratis webinar 23. november frigiver nye resultater fra projektet National Sports Governance Observer (NSGO) med data fra flere end 100 forbund i 14 lande fordelt på tre kontinenter. Det er anden runde med forskning, hvor der tages udgangspunkt i National Sports Governance Observer-værktøjet, som oprindeligt blev udviklet med støtte fra Erasmus+ i 2018.

Tre år senere er forskere fra Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Canada, Colombia, Georgien, Island, Indien, Indonesien, Litauen, Portugal, Serbien, Slovenien, Spanien, Ukraine og USA klar med nye data, der kan informere den igangværende debat om governance i sport. Dataene er blevet gennemgået og analyseret af ph.d.-studerende Sandy Adam fra Leipzig Universitet, der har været tilknyttet Play the Game siden 2020.

Play the Game inviterer derfor alle interesserede i governance i sport til at deltage i et gratis online webinar med titlen "Kan idrætsforbundene leve op til samfundets krav?”, hvor de nye resultater lanceres, og som senere bliver sat til debat i et panel af internationale eksperter.

Webinaret finder sted tirsdag 23. november fra klokken 14.00-16.30 CET, og du vil modtage et link til webinaret, når du tilmelder dig her.

Efter et resumé af Sandy Adam vil fire af forskerne præsentere deres resultater og erfaringer og pege på den effekt, deres undersøgelser har haft eller forventes at få i deres respektive lande.

Herefter vil et panel bestående af Sarah Lewis, der er tidligere generalsekretær for Det Internationale Skiforbund, Miguel Maduro, professor ved Det Europæiske Universitetsinstitut, og en sportsrepræsentant debattere resultaterne og især fokusere på idrætsforbundenes forhold til det omgivende samfund.

Sidst, men ikke mindst, lancerer Play the Game samme dag en online version af benchmarkingværktøjerne Sports Governance Observer og National Sports Governance Observer. Onlineværktøjet vil gøre det muligt for alle med interesse for governance i sport at analysere deres forbund og sammenligne resultatet med andre lande eller sportsgrene.

Det er gratis at deltage i webinaret, og du får et link, hvis du tilmelder dig her. Hjælp os gerne ved at tilmelde dig hurtigst muligt og senest 22. november.

Fakta om National Sports Governance Observer, runde 2

 

NSGO-værktøjet er udarbejdet af Arnout Geeraert, KU Leuven, i samarbejde med sportsledere og akademiske eksperter fra ti lande som en del af et Erasmus+-projekt i 2017-2018. Den første rapport er offentliggjort på www.nationalsportsgovernanceobserver.org

Anden forskningsrunde blev lanceret i 2019, men er blevet forsinket på grund af pandemien.

De ledende forskere i denne runde er:

Bosnia-Herzegovina and Serbia: Marko Begović, PhD, Associate Professor, on behalf of University of Travnik, Bosnia and Herzegovina and University Union - Nikola Tesla, Serbia

Bulgaria: Petya Koseva, PhD, Ministry of Youth and Sports of Bulgaria, Sofia

Canada: Ryan Gauthier, PhD, Associate Professor, Thompson Rivers University, Kamloops

Colombia: Ana María Arias, Master of Sport Sciences, Lecturer, University of Environmental and Applied Sciences (UDCA), Bogota

Georgia: Anatoli Korepanov, Co-Founder and CEO, “Sport for Development – Georgia”, Tbilisi

Iceland: Garðar Óli Ágústsson, M.Sc., Molde University, and and Jón Reynir Reynisson, M.Sc., Molde UniversityIndia: Deiphibari Lyngdoh, MBA Student, Tamil Nadu Physical Education and Sports University, Chennai

Indonesia: Renata Melati Putri, MA, Research Associate, Ganesport Institute, Jakarta

Lithuania: Irena Valantine, PhD, Professor, Lithuanian Sports University, Kaunas

Portugal: Luiz Haas, PhD Candidate, University of Lisbon and Assistant Professor, Universidade Europeia, Lisbon

Slovenia: Rožle PrezeljAthlete Rights Ombudsman, Slovenian Olympic Committee, Ljubljana

Spain: Alberto Carrio Sampedro, PhD, Assistant Lecturer, Universidad Pompeu Fabra, Barcelona

Ukraine: Olha BorysovaPhD, Professor and Vice-rectorNational University of Physical Education and Sport of UkraineKiev 

USA: Spencer Harris, PhD, Associate Professor, University of Colorado, Colorado Springs

har præsenteret foreløbige resultater ved Play the Game 2019 i Colorado Springs, USA. De præsentationer er tilgængelige her.