Idan Artikel 10.12.2006

Herning tabte kamp om ungdoms-OL

Trabzon i Tyrkiet bliver værtsby for ungdoms-OL i 2011. Herning røg tidligt ud, da den Europæiske Olympiske Komite lørdag stemte om værtskabet.

Skrevet af: Søren Bang

Herning får ikke i 2011 mulighed for at stå som vært for ungdoms-OL. Den midtjyske by blev fravalgt, da den Europæiske Olympiske Komité lørdag lod værtskabet gå til Trabzon.

Trabzon, der ligger ved Sortehavskysten i det nordøstlige Tyrkiet, slog i den afgørende runde hollandske Utrecht med stemmerne 28-22.

Herning røg allerede ud i anden runde, efter at Riga var sorteret fra i første runde, mens Genova blev stemt ud i tredje runde.

Overraskende afgørelse

 Ifølge DIF var Hernings hurtige exit en overraskelse. I en pressemeddelelse skriver forbundet, at Herning af mange blev anset for at have det stærkeste bud set med de aktives øjne.

”Afstemningsresultatet kunne tyde på, at der har været et ønske om at komme til en ny region og et nyt land i Europa. Ungdoms-OL har aldrig tidligere været afholdt så sydøstligt,” siger DIF-formand Kai Holm.

I modsætning til Danmark har Tyrkiet aldrig været vært for ungdoms-OL, der på engelsk benævnes European Youth Olympic Festival eller blot EYOF. Således var Esbjerg i 1999 vært for mesterskaberne, der samler unge eliteidrætsudøvere fra hele kontinentet.

De næste ungdomslege afvikles i Beograd til sommer.