Idan Artikel 22.10.2015

Holdsport.dk: Succes uden om idrætsorganisationerne

Hobbyprojekt blev alvor, da DBU takkede nej til tilmeldingssystem. I dag har Holdsport.dk halvdelen af danske fodboldspillere med i folden.

Skrevet af: Martin Hedal

En lang række frivillige fodboldtrænere har gennem tiden brugt mange timer på opringninger, sms-kæder og e-mails for at kunne stille med 11 mand til weekendens kampe. Det problem satte Frank Bjergø sig for at gøre noget ved for mere end 10 år siden, da han oprettede Holdsport.dk. Han var ansat på et forskningsprojekt og analyserede intranetløsninger til store virksomheder. Den viden skulle han hurtigt få brug for i sin fritid med hobbyprojektet Holdsport.dk:

”Jeg var træt af at stå på Kløvermarken og kun være 10 mand. Og når vi spillede indendørs, var det træls nogle gange at være fem mand og andre gange 15. Jeg havde undervist lidt i webprogrammering, så jeg tænkte, at jeg ville lave en side, hvor man kunne tilmelde sig. Folk begyndte hurtigt at tilmelde sig, og sådan kørte det i lang tid ved siden af mit almindelige job,” fortæller Frank Bjergø.Nej fra DBU kickstartede virksomhedFodboldtrænerens tilmeldingssystem havde i 2010 30-40.000 brugere, og Frank Bjergø tænkte, at det måtte være interessant for Dansk Boldspil-Union (DBU). Fodboldorganisationen kaldte det et fint system, men fortalte samtidig, at den havde planer om at lave sit eget system til fodboldtræneren – som i dag er lanceret under navnet Kampklar. Det gav Frank Bjergø blod på tanden:

”Det var jo lidt hårdt med den besked. Men jeg gik hjem og sagde mit jo op for at leve af ingenting. Jeg tænkte, at nu er der momentum - nu skal jeg videre, inden DBU kommer.”

Fem år efter har Holdsport.dk 211.000 brugere, hvoraf ca. 70 pct. ifølge Frank Bjergø er fodboldspillere – hovedsagligt spillere i organiserede fodboldklubber. Det blev en iværksættervirksomhed med en håndfuld ansatte og en forventet omsætning på to millioner kroner i 2015. Pengene kommer primært fra annoncer og forskellige former for kommercielle aftaler.

Europa næste skridt

Holdsport.dk er forandret en del gennem de sidste 10 år, og i dag er der ud over tilmeldingsmoduler funktioner som klubhjemmeside, spillerstatistik, kontingentopkrævning og sms-udsending. Derudover kommer over halvdelen af trafikken fra mobilen i dag, herunder en nyligt lanceret app. 

Frank Bjergø er ikke så nervøs for konkurrencen fra DBU, da han tror på, at Holdsport.dk som iværksættervirksomhed vil kunne rykke hurtigere på brugernes feedback og behov end en stor organisation som DBU.

Tværtimod tænker han nu også ud over landets grænser. Der er internationale konkurrenter i bl.a. Sverige, Holland, Frankrig og England, men kampen om flere lande starter ifølge iværksætteren for alvor nu. Holdsport.dk er i første omgang på vej ind i Norge, og faktisk har iværksættervirksomheden tyvstartet med en aftale med det katalanske basketballforbund.

 

Mere info

 
 

Artiklen om Holdsport.dk er en del af Idan Forum-projektet ’Idrættens Innovatører’, der identificerer, analyserer og formidler historier om aktører, som nytænker idrætten. Læs mere om projektet.

Besøg Holdsport.dk