Idan Artikel 03.10.2017

Hvem vil vinde VM i sportsiværksætteri?

Idan har indgået et samarbejde med det amerikanske konsulenthus N3xt Sports, som lancerer SportsTech World Cup med fokus på blandt andre idrætsrelaterede danske iværksættere. Hør mere om SportsTech World Cup til Idan Sports Innovation Day 2017.

Skrevet af: Redaktionen

Idrættens verden har fokus på iværksætteri som aldrig før. Nu sigter et spændende samarbejde mellem Idrættens Analyseinstitut (Idan) og konsulenthuset N3xt Sports med rødder i innovationsmiljøet i Silicon Valley i Californien mod, at også Danmarks efterhånden mange idrætsrelaterede start-ups og iværksættervirksomheder kan gå på jagt efter VM-titler i sportsinnovation – og hvem ved, måske global opmærksomhed i fremtiden?

I de senere år har Idans fokus på innovation og iværksætteri i idrætten bidraget til at puste til en stigende interesse for potentialerne i sportsiværksætteri herhjemme og til at skabe et ønske blandt mange af iværksætterne om at kunne mødes på tværs af virksomheder og udveksle gode ideer og bakke op om hinanden.

Den samme tendens gælder internationalt, hvor N3xt Sports derfor netop har lanceret en form for VM for sportsiværksættere, SportsTech World Cup, som får premiere med to europæiske afdelinger i de kommende måneder.

Fokus på Nordeuropa

SportsTech World Cup har en afdeling med særligt fokus på Nordeuropa. N3xt Sports har allieret sig med Nordic Innovation House og eventen SMASH, der har fokus på sport, iværksætteri og teknologi og afholdes den 28.-29. november i Helsinki.

En anden afdeling af SportsTech World Cup finder sted i Eindhoven den 9. november med Idans hollandske samarbejdspartner Sport eXperience som arrangør i forbindelse med den hollandske Sport Business Day. Også her vil danske iværksættervirksomheder være repræsenteret, og Idan indgår i arrangementets dommerkomité.

Læs artikel om SportsTech World Cup fra arrangementets mediepartner TechSavvy: ’Der gemmer sig milliarder i sportstech

Hør mere til Idan Sports Innovation Day

Den officielle lancering af den danske del af SportsTech World Cup sker på Idan Sports Innovation Day den 9. oktober i GAME Streetmekka København. Innovationsdagen har 500 tilmeldte og en stribe af interessante oplæg om teknologi, innovation, forskning, iværksætteri mv. i idrætten. Derudover venter 25 mindre oplæg (pitches) fra forskellige sportsiværksættere.

Fra N3xt Sports deltager innovationschef Jordi Ferré Albiol med et oplæg om SportsTech World Cup, hvor de bedste pitches fra de to europæiske events efterfølgende får mulighed for at præsentere sig for potentielle investorer og partnere i Silicon Valley. Se beskrivelse fra programmet her:

”In an era of exponential technological progress and democratization of innovation the sports industry is being disrupted. In that sense, the convergence of different and complementary stakeholders within the sport's industry ecosystem will be key to create and leverage new value. As a result, the SportsTech World Cup is launched with the aim to identify the world's best entrepreneurs and innovators and bridge the gap to the world's epicentre of innovation, Silicon Valley. The first edition, is taking place in the Nordic region, do not miss the opportunity to participate and apply.”

Idans rolle I partnerskabet er først og fremmest at identificere spændende iværksættere og formidle kontakten til de forskellige samarbejdspartnere. Dansk idræt har mange spændende nye og gamle aktører, som kan have glæde af at prøve sig af uden for den danske kontekst.

”Den store interesse for vores eget premierearrangement ’Idan Sports Innovation Day’ mandag den 9. oktober er blot et af mange tegn på, at der over hele verden er fokus på at fremme innovation i idrætten og tilgå de teknologiske forandringer og deres betydning for idrætssektoren på en proaktiv måde. Vi kender allerede mange dygtige idrætsrelaterede iværksættere i Danmark, og vi vil gerne være med til at åbne vinduer til resten af verden gennem vores samarbejde med eksempelvis SportsTech World Cup. Vi kan lære en masse af det og blive endnu skarpere på de globale perspektiver og tendenser, som også påvirker idrætssektoren herhjemme,” siger direktør Henrik H. Brandt fra Idrættens Analyseinstitut.

Mere info