Idan Artikel 25.09.2014

Hvordan fastholder fodboldklubber sårbare unge?

På et seminar den 23. oktober sætter DIF og DBU Jylland fokus på, hvordan lokale frivillige foreninger sammen med kommunale institutioner kan indsluse og fastholde sårbare unge i lokale foreninger.

Skrevet af: Ditte Toft

Det kan være en udfordring for en frivillig forening at rumme sårbare børn og unge. Derfor forsøger DBU Jylland og Danmarks Idrætsforbund (DIF) at gå tæt på, hvordan fodboldklubberne bedre kan tage imod denne svære målgruppe og fastholde den i klubberne.

På seminaret ’Den sociale rummelige fodboldklub’ den 23. oktober i Tilst ved Aarhus præsenterer forskellige aktører deres viden på området og kommer med konkrete, praktiske eksempler på, hvordan fodboldklubber og kommunale institutioner har arbejdet på at skabe bedre rum i foreningerne til flere socialt sårbare børn og unge.

Dagen byder på oplæg fra antropolog Mette-Louise Johansen fra Aarhus Universitet, der fortæller om grænselandet mellem familie og samfund, mens rådmand Bünyamin Simsek fra Aarhus Kommune fortæller om kommunens samarbejder med foreningerne. Herudover vil der på seminaret blive præsenteret en række konkrete cases og erfaringer fra bl.a. Aarhus Fodbolddommerklub og Haderslev FK.

Læs mere