Idan Artikel 01.07.2016

Idan er vært for Scandinavian Sport Business Week

Hollandske sportsinnovationseksperter gæster København i sensommeren med Idan som vært. Virksomheden Sport eXperience skal rådgive, udfordre og "accelerere" danske idrætsiværksættere i fire intensive døgn.

Skrevet af: Martin Hedal

Idrættens Analyseinstitut (Idan) har i projektet 'Idrættens Innovatører' identificeret og analyseret en række idrætsiværksættere, som i disse år i høj grad er med til at forandre idrætten. Analyserne har trods det danske fokus vundet genhør internationalt i bl.a. Holland, Belgien og Storbritannien, og Idan udvider nu projektet til også at have en international dimension.

Det udmønter sig bl.a. i 'Scandinavian Sport Business Week', der er et eksklusivt arrangement for skandinaviske idrætsiværksættere den 29. august til 1. september 2016. Idan er vært, men selve programmet og afviklingen står hollandske eksperter i sportsinnovation og -entreprenørskab for. Virksomheden Sport eXperience er netop specialiseret i disciplinen at udfordre og "accellerere" idrætsiværksættere og har foretaget flere udviklingsforløb med opstartsvirksomheder i idrættens verden.

"Vi ser Scandinavian Sport Business Week som et element i forståelsen af, at vi er nødt til at tænke både innovativt og internationalt, hvis vi virkelig vil rykke idrætten herhjemme. Det gælder både i forhold til idrætsdeltagelsen, organiseringen af idrætten og udnyttelsen af kommercielle potentialer," siger direktør i Idan, Henrik H. Brandt.Innovationshus for idrætScandinavian Sport Business Week er blevet til efter Idans besøg på to konferencer om sportsinnovation i Holland og Belgien i 2016. Den 23. juni inviterede Sport eXperience bl.a. inden for i bygningen SX Eindhoven, der rummer ca. 50 virksomheder, som alle arbejder med sportsinnovation og -markedsføring. Derudover er et par specialforbund flyttet ind i det innovative miljø.  

Idan beskrev i maj i notatet 'Idrættens Innovatører - analyse og scenarier' netop et scenario med et Idrættens Innovationshus i Danmark:

"Idrættens Innovationshus understøtter og skaber optimale rammer fysisk og digitalt for iværksætteri og innovation i den brede idræt. Danmark har et stort potentiale for at blive førende på dette felt med den store udbredelse af både selvorganiseret og organiseret sport og motion samt en spirende innovationslyst blandt iværksættere, innovatører og ildsjæle i den kommercielle såvel som den frivillige sektor.

Huset udvikler sig til et verdensledende kraftcenter for innovatører i den brede idræt. Det fungerer on- og offline som stærkt bindeled mellem den brede idræts mest innovative iværksættere, ildsjæle, virksomheder og forbund. Samtidig faciliterer innovationshuset innovationsprocesser og erfaringsudveksling på højt internationalt niveau."    Uddrag fra notatet 'Idrættens Innovatører - analyse og scenarier'.

Måske er Scandinavian Sport Business Week første step mod 'Idrættens Innovationshus' eller andre initiativer, der fremmer dynamikken og skaber innovation i den danske idrætssektor - bl.a. på baggrund af international inspiration?

Mere info