Idan Artikel 22.08.2014

Idan-konference udvider emnefeltet

Den fjerde udgave af Idan-konferencen ’Idrættens største udfordringer’ får en ny dimension med temaer om den brede folkeoplysningssektor i Vejen Idrætscenter den 24.-26. november.

Skrevet af: Redaktionen

Inden for de kommende uger offentliggør Idrættens Analyseinstitut/Videncenter for Folkeoplysning det ambitiøse og omfattende program for tre konferencedage i Vejen Idrætscenter i dagene 24.-26. november.

Konferencerne ’Idrættens største udfordringer’ har tidligere med stort held samlet et bredt udsnit af den danske idrætssektor til debat og videnudveksling om de mest aktuelle temaer i idrætten. Sådan bliver det også ved årets konference. Konferencen kommer ikke mindst til at belyse den mangfoldighed af udbydere og ideer, der i disse år får idrætssektoren til at sprudle, men som også skærper konkurrencen og stiller spørgsmål ved historiske strukturer i sektoren.

Idrætsfaciliteter, aktivitetsudvikling, udsatte grupper, iværksætteri og kreativitet, professionel sport/eliteidræt samt et kritisk eftersyn af den generelle idrætspolitiske udvikling i Danmark bliver nogle af de bærende temaer på dette års konference. En række helt friske forskningsresultater kommer til debat på konferencen.

Som noget nyt vil Idan denne gang inkludere en lang række temaer, der rækker ud over idrætten og ind i det brede folkeoplysende felt, som repræsenteret ved Videncenter for Folkeoplysning, der siden sidste år har været en del af Idrættens Analyseinstitut. Konferenceprogrammet opbygges, så man kan vælge enkelte konferencedage ud og fokusere på specifikke temaer – eller deltage i hele begivenheden over hele tre dage og få et bredere perspektiv på hele idræts- og fritidssektoren.

Der bliver gode overnatningsmuligheder, sociale arrangementer og særlige rabatter til fuldtidsstuderende ved videregående uddannelsesinstitutioner. Konferenceprogrammet forventes klar primo september.