Idan Artikel 03.07.2008

Idéer til friluftsliv i byerne

Friluftsrådet har udarbejdet tre idékataloger målrettet bl.a. kommuner og foreninger, som gerne udvikle friluftslivet i byområderne.

Skrevet af: Søren Bang

Også byer kan være ramme om et levende friluftsliv. Det er den bagvedliggende filosofi bag tre idékataloger, som Friluftsrådet har udgivet i serien ’Byens friluftsliv’.De tre hæfter giver inspiration til, hvordan man kan udvikle nye fælles mødesteder i byen samt skabe et bedre friluftsliv i henholdsvis byens grønne områder og de såkaldte blå områder, dvs. ved havne, fjorde, søer og åer.

Bredt indsamlede erfaringer

Idékatalogerne bygger på en lang række erfaringer med friluftsorienterede projekter, der bl.a. er indhentet gennem interviews, spørgeskemaundersøgelser og lokale besøg.

Formålet har været at kunne formidle en bred vifte af konkrete idéer til et mere levende friluftsliv – fra nye havnebade til etableringen af træningsfaciliteter og små naturoaser i parker.

Desuden giver hæfterne en række gode råd til, hvordan kommuner, foreninger, planlæggere og andre, som har interesse i at styrke friluftslivet, kan gribe arbejdet an.