Idan Artikel 13.10.2015

Idræt for udsatte-organisationer modtager 11 mio. kr.

De tre organisationer Idræt for Sindet, Ombold og Dansk Udsatte Idræt får i alt 11,34 mio. kr. over de kommende fire år, der skal være med til at sikre, at udsatte grupper og personer med særlige sociale behov får bedre adgang til at dyrke idræt.

Skrevet af: Ditte Toft

Idræt for personer med særlige behov var blandt de prioriterede områder, da den daværende regering i efteråret 2014 indgik aftale med de øvrige folketingspartier om satspuljemidler for årene 2015-2018.

Nu er midlerne på i alt 11,34 mio. kr. fordelt til de tre landsdækkende organisationer Idræt for Sindet, Ombold og Dansk Udsatte Idræt, der på hver sin måde arbejder med idræt til målgruppen af udsatte borgere og personer med særlige sociale behov, herunder hjemløse, sindslidende og socialt udsatte som blandt andet brugere af væresteder.

Organisationerne modtager hver 3,78 mio. kr. over de kommende fire år, og midlerne skal være med til at sikre, at personer med særlige behov får lettere adgang til idræt og bevægelse.

”Idrætten er fuld af glæde, stræbsomhed og fællesskab, og derfor kan den styrke vores sundhed, selvværd og sociale netværk. Nogle gange kan idrættens frirum endda åbne en vej ud af misbrugsproblemer og social isolation. Derfor er det vigtigt, at alle har mulighed for at dyrke idræt, uanset sociale udfordringer eller psykiske problemer.” siger kulturminister Bertel Haarder i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Læs mere